რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხორციანი ღვეზელები

გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)

3:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ხორციანი ღვეზელები გემრიელია როგოც ცხობის შემდეგ, ასევე ცივად. ძალიან მოსახერხებელია წასაღებად და სამგზავროდ. თუმცა ახალ გამომცხვარ თბილ ღვეზელებს არაფერი შეედრება. მე ხშირად წინასწარ ვამზადებ ღვეზელის ცომსა და გულს, მაცივარში ვინახავ და განსაკუთრებულ მომენტებში ვაცხობ საჭირო რაოდენობით.

რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრ. ფქვილი
1   ჩ/კ საფუარი
1   ჩ/კ შაქარი
1   ჩ/კ მარილი
50   გრ. მარგარინი
2   ჩ/ჭ თბილი წყალი
400   გრ. მოხარშული საქონლის ხორცი
12   ჩ/ჭ მოხარშული ბრინჯი
2   ცალი მოხარშული კვერცხი
1   თავი ხახვი
50   გრ. კარაქი
გემოვნებით მარილი და პილპილი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ავიღოთ მოზრდილი თასი, მოვათავსოთ ფქვილი და შევურიოთ მას საფუარო. კარგად ავურიოთ კოვზით ან ხელით. შუაგულში მოვათავსოთ მარილი, შაქარი, მარგარინი და წყალი და მოვზილოთ ცომი. შევაზილოთ მას 1ჩ/კ ზეთი და გადავაკრათ პოლიეთილენის პარკი, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად დაახლოებით 2 სთ.

2

შიგთასისთვის ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ მოხარშული ხორცი. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ტაფაზე კარაქში. დავამატოთ გატარებული ხორცი და გავაგრძელოთ შუშვა. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ მოხარშული ბრინჯი, მარილი, პილპილი და კამა.

3

გაფუებული ცომი გადმოვიტანოთ ხის დაფაზე. ხელით გავაბრტყელოთ 2 სმ-ის სისქეზე და მოვჭრათ პატარა გუნდები ჭიქით, თანაბარი ზომის ღვეზელები რომ გამოვიდეს. ხელით გავაბრტყელოთ თითოეული და მოვათავსოთ მათზე თითო ჩ/კ შიგთავსი, შევუკრათ პირები და მივცეთ სასურველი ფორმა. გაცხელებულ ღრმა ტაფაში ჩავასხათ ბლომად ზეთი და ჩავალაგოთ ღვეზელები გამოსაცხობად.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხორციანი ღვეზელები
ხორციანი ღვეზელები
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
ავტორი:
გოგრის კრემ-სუპი
გოგრის კრემ-სუპი
უმარტივესი და უგემრიელესი გოგრის კრემ-სუპის რეცეპტი.
ავტორი:
ყველის სოუსი
ყველის სოუსი
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი რეცეპტები
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი:
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
ავტორი:
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
ავტორი:
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ავტორი: