რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმისა და სოკოს ფენოვანი ღვეზელი

უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ს/კ მცენარეული ზეთი
8   ცალი ქათმის ბარკალი
8   ნაჭერი შებოლილი ბეკონი
1   თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი
250   გრამი სოკო შამპინიონი (ქამა)
1   კონა ქონდარი
2   ს/კ ფქვილი
400   მლ. ქათმის ნახარში
200   მლ. რძე
500   გრამი მზა ფენოვანი ცომი
1   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
მარილი გემოვნებით
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ზეთი დიდ, უკრობი ძირის ტაფაზე. შეკმაზეთ ძვალ და კან გაცლილი ქათმის ხორცი გემოვნებით და შეწვით 5-8 წუთის განმავლობაში, სანამ მოყავისფრო ოქროსფერს არ მიიღებს, პერიოდულად გადააბრუნეთ. შესაძლოა შეწვა ორ პარტიად მოგიწიოთ, ეს დამოკიდებულია თქვენი ტაფის ზომაზე.

2

გადაიტანეთ ქათმის ხორცი თეფშზე და ამჯერად ტაფაზე დიდ ნაჭრებად დაჭრილი ბეკონი დაყარეთ. შეწვით 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ბეკონი ხრაშუნა არ გახდება. დაუმატეთ ხახვი, სოკო და ქონდარი, აურიეთ და შეწვით მაღალ ცეცხლზე მომდევნო 3 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვი ოქროსფრად არ შეიფერება. შემდეგ მოაფრქვიეთ ზემოდან ფქვილი და ურიეთ 1 წუთი.

3

დროებით გადმოდგით ტაფა ცეცხლიდან და მხოლოდ ამის შემდეგ ნელ-ნელა ჩაასხით ქათმის ნახარში და თან ურიეთ, მსგავსად დაამატეთ რძეც, ბოლოს კი დააბრუნეთ ტაფაში შემწვარი ქათამი და ხელახლა დადგით ცეცხლზე. ადუღეთ 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ეს ყველაფერი გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაზე (დაახლოებით 20×30 სმ ზომის) და დადგით გასაგრილებლად.

4

გააცხელეთ ღუმელი 220°C-მდე. მზა ცომი თხლად გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, შემოაჭერით ზედმეტი კიდეები საცხობი ფორმის პროპორციულად და ზემოდან კოხტად გადააკარით მასში მოთავსებულ მასას. გვერდებზე ცომი ლამაზად დავაფიქსიროთ და ზედმეტი ნაწილი დანით შემოვაჭრათ. მსუბუქად გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და ვაცხოთ 30 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი არ ამოიწევს და დაიბრაწება მოყავისფრო-ოქროსფრად. გემრიელად მიირთვით!

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი:
ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!
ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!
ავტორი:
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ავტორი:
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
ავტორი: