რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გალეტი პომიდვრითა და თხის ყველით

გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)

1:10:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 14   ჭიქა ფქვილი
14   ჩ/კ მარილი
8   ს/კ დაჭრილი უმარილო კარაქი
14   ჭიქა არაჟანი
2   ჩ/კ ლიმონის წვენი
14   ჭიქა ცივი წყალი
13   ჭიქა თხის ყველი
13   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
4   ცალი პომიდორი
მარილი და პილპილი
1   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
14   კბილი დაჭრილი რეჰანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი.

2

დაჭრილი კარაქი პატარა თასში მოათავსეთ.

3

ორივე თასი საყინულეში 30 წუთიდან 1 საათამდე მოათავსეთ.

4

გამოიღეთ თასები საყინულედან. კარაქი ფქვილს დაუმატეთ და აზილეთ (შეგიძლიათ ხელითაც აურიოთ). მიიღებთ ფხვიერ მასას.

5

საშუალო თასში კარგად აურიეთ არაჟანი, ლიმონის წვენი და ცივი წყალი.

6

მიღებული ნაზავი ხის კოვზით ფქვილის ნაზავს შეურიეთ. ხელით დიდი გუნდა გააკეთეთ. დაფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფნით და შედგით მაცივარში 1 საათით.

7

როცა ცომი გაცივდება, წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.

8

ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 30 სმ ზომაზე წრიულად გააბრტყელეთ. საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტი და ცომი გადაიტანეთ.

9

მოაყარეთ თხის ყველი (დატოვეთ 2,5 სმ კიდე ცარიელი). მოაყარეთ პარმეზანი.

10

მრგვლად დაჭრილი პომიდორი ყველზე წრიულად მოალაგეთ (პომიდორს წინასწარ მოაშორეთ ზედმეტი წვენი). შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

11

ცომის კიდეები პომიდვრების ზემოდან გადაკეცეთ. ცომის ზედაპირს ათქვეფილი კვეცრხი გადაუსვით.

12

აცხვეთ ქერქის გადაბრაწვამდე, დაახლოებით 30–40 წუთით.

13

გამოიღეთ ღუმელიდან და ლანგარზე გადაიტანეთ.

14

მორთეთ დაჭრილი რეჰანით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
პომიდორი და ყაბაყი
კვერცხი ისპანახითა და სოკოთი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ხორცის გემრიელი რულეტი
ხორცის გემრიელი რულეტი
ავტორი:
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი:
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ავტორი:
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
ავტორი: