რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გალეტი პომიდვრითა და თხის ყველით

გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)

1:10:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 14   ჭიქა ფქვილი
14   ჩ/კ მარილი
8   ს/კ დაჭრილი უმარილო კარაქი
14   ჭიქა არაჟანი
2   ჩ/კ ლიმონის წვენი
14   ჭიქა ცივი წყალი
13   ჭიქა თხის ყველი
13   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
4   ცალი პომიდორი
მარილი და პილპილი
1   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
14   კბილი დაჭრილი რეჰანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი.

2

დაჭრილი კარაქი პატარა თასში მოათავსეთ.

3

ორივე თასი საყინულეში 30 წუთიდან 1 საათამდე მოათავსეთ.

4

გამოიღეთ თასები საყინულედან. კარაქი ფქვილს დაუმატეთ და აზილეთ (შეგიძლიათ ხელითაც აურიოთ). მიიღებთ ფხვიერ მასას.

5

საშუალო თასში კარგად აურიეთ არაჟანი, ლიმონის წვენი და ცივი წყალი.

6

მიღებული ნაზავი ხის კოვზით ფქვილის ნაზავს შეურიეთ. ხელით დიდი გუნდა გააკეთეთ. დაფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფნით და შედგით მაცივარში 1 საათით.

7

როცა ცომი გაცივდება, წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.

8

ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 30 სმ ზომაზე წრიულად გააბრტყელეთ. საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტი და ცომი გადაიტანეთ.

9

მოაყარეთ თხის ყველი (დატოვეთ 2,5 სმ კიდე ცარიელი). მოაყარეთ პარმეზანი.

10

მრგვლად დაჭრილი პომიდორი ყველზე წრიულად მოალაგეთ (პომიდორს წინასწარ მოაშორეთ ზედმეტი წვენი). შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

11

ცომის კიდეები პომიდვრების ზემოდან გადაკეცეთ. ცომის ზედაპირს ათქვეფილი კვეცრხი გადაუსვით.

12

აცხვეთ ქერქის გადაბრაწვამდე, დაახლოებით 30–40 წუთით.

13

გამოიღეთ ღუმელიდან და ლანგარზე გადაიტანეთ.

14

მორთეთ დაჭრილი რეჰანით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ხორცის გემრიელი რულეტი
ხორცის გემრიელი რულეტი
ავტორი:
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
ავტორი:
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
ავტორი:
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ავტორი: