რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ღვეზელი „საგრაფო“

ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!
ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი პურის ფქვილი
360   გრამი კარაქი
4   ცალი კვერცხი
240   მლ/ლ იოგურტი
მარილი
600   გრამი ქათმის ფილე
50   გრამი თეთრი სოკო
480   მლ/ლ ქათმის ბულიონი
240   მლ/ლ ნაღები
100   მლ/ლ კონიაკი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოხარშეთ ქათმის ფილე. დაასხით ცივი წყალი გამხმარ თეთრ სოკოს. ფქვილი, კვერცხი და კეფირი მოზილეთ ცომის სახით და გააჩერეთ მაცივარში 10-12 წუთით.

2

კარაქში აურიეთ 2 ს/კ ფქვილი. გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და გააბრტყელეთ ოთხკუთხედის ფორმაზე. გადმოიტანეთ კარაქი ცომზე და კუთხეები შეაერთეთ ცენტში ისე, რომ კარაქი დაიფაროს. გააბრტყელეთ შიგთავსიანი ცომი მართკუთხედის ფორმაზე და მოპირდაპირე კუთხეები შეაერთეთ ცენტრში, ისევ გააბრტყელეთ, გადაახვიეთ და შედეთ მაცივარში 2 საათით.

3

მოხარშეთ სოკო იმავზე წყალში, რომელშიც ჩაალბეთ. შემდეგ კი, მოხარშული ქათამი და სოკო დაჭერით მომცრო ნაწრებად.

4

მოხალეთ 1 ს/კ ფქვილი კარაქში, დაამატეთ ქათმის ბულიონი, ხარშეთ და გამუდმებით ურიეთ 5-6 წუთის განმავლობაში. მოასხით ნაღები, დაამატეთ 2 კვერცხის გული და ათქვიფეთ. შეურიეთ სოუსი სოკოს და ქათმის დაჭრილ ნაწილებს.

5

ფარშში ჩაამატეთ კონიაკი, მარილი და ცოტაოდენი მუსკატის კაკალი. გაყავით ცომი შუაზე და გააბრტყელეთ მართკუთხედის ფორმის ფირფიტებად (სისქით 8-9 მმ.). საცხობ ლანგარს წაუსვით ცხიმი და მოათავსეთ მასზე გაბრტყელებული ცომი, ზემოდან კი, ცომის მეორე ფენა დაადეთ და ნაპირები შეაწებეთ. ათქვიფეთ 1 კვერცხის გული და წაუსვით ცომის ზედაპირს.

6

ბოლოს, ღვეზელი უნდა ჩაჩხვლიტოთ ჩანგლით და შედგათ 240°-მდე გაცხელებულ ღუმელში. 20-25 წუთში უგემრიელესი ღვეზელი უკვე მზადაა!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი:
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
ავტორი:
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ავტორი:
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
ავტორი: