რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
ავტორი: kobera1996

მთლიანი ქათმის შეძენა, ცალკეული ნაჭრების ნაცვლად, ხშირად ბევრად  უფრო ეკონომიურია. თუკი მთლიანი ქათმის ერთბაშად შეწვა ან გრილზე მომზადება არ გსურთ, მომზადებამდე მისი ცალკეულ ნაჭრებად დანაწევრება მოგიწევთ.  აქ მოცემულია 7 ნაბიჯი მთლიანი ქათმის 8 ნაწილად დასაჭრელად: 2 მკერდის ნახევარი, 2 ბარძაყი, 2 ფეხი და 2 ფრთა.

1
ნაწილი
ეტაპი 1

ფრინველი ზურგით განათავსეთ. დაატრიალეთ ფრთა იმის დასადგენად, თუ სად უერთდება სახსარი მკერდს. ფრთის მკერდისგან განსაცალკევებლად გამოიყენეთ ბასრი დანა ბურთულოვანი სახსრის იქ გასაჭრელად, სადაც იგი მკერდს უერთდება.მსგავსი ქმედება გაიმეორეთ მეორე ფრთის შემთხვევაშიც.

2
ნაწილი
ეტაპი 2

ფეხი მოაცილეთ სხეულს, რათა ნახოთ, თუ სადაა იგი მიმაგრებული. მთლიანი ფეხის მოსაცილებლად, თავდაპირველად გაჭერით კანი ბარძაყსა და მკერდს შორის.

3
ნაწილი
ეტაპი 3

განაგრძეთ ფეხის დაჭიმვა და ოდნავ დაატრიალეთ იგი იმის დასადგენად, თუ სად უერთდება ბარძაყი უკანა ბუდეს. ამ სახსრის გასაჭრელად გამოიყენეთ ძვლის საჭრელი ანდაც სამზარეულოს დანა. მსგავსი ქმედება გაიმეორეთ მეორე ფეხის შემთხვევაშიც.

4
ნაწილი
ეტაპი 4

თითეული ფეხი კანის მხრით დაბლა განათავსეთ. ბურთულოვანი სახსრის მოსასინჯად ფეხი ხელითა და დანით მოღუნეთ. სწორედ აღნიშნულ ადგილას  ერთდება ფეხი და ბარძაყი. შემდეგ ბურთულოვან სახსარზე გამავალი თხელი ცხიმოვანი ზოლი მოძებნეთ. ბარძაყისა და ფეხის განსაცალკევებლად ცხიმოვანი ზოლი გაჭერით. ჭრის პროცესის გასამარტივებლად საჭიროებისამებრ დაატრიალეთ სახსარი. მსგავსი ქმედება გაიმეორეთ მეორე ფეხის შემთხვევაშიც.

5
ნაწილი
ეტაპი 5

ხერხემლის მოსაცილებლად მზადება დაიწყეთ ფრინველის თავის ბოლოდან და სამზარეულოს მაკრატლის ან ბასრი დანის გამოყენებით ხერხემლის ერთ მხარეზე გაჭერით გულმკერდის ჩონჩხი. მის მთლიანად მოსაცილებლად მსგავსი ქმედება გაიმეორეთ ხერხემალის მეორე ნახევრის შემთხვევაშიც. (სურვილისამებრ ხერხემალი და კისერი ქათმის ნახარშის მოსამზადებლად გადაინახეთ).

6
ნაწილი
ეტაპი 6

ახლა მკერდი ორ ნაწილად გაჭერით. მკერდი კანის მხრით დაბლა განათავსეთ. ხელის დაზიანებისგან დასაცავად მოკეცეთ სამზარეულოს პირსახოცი და განათავსეთ იგი მძიმე, ბასრი დანის თავზე. მკერდის ძვლისა და მკერდის ცენტრისაკენ არსებული ხრტილების გასაჭრელად თქვენი წონა გამოიყენეთ.

7
ნაწილი
ეტაპი 7

ახლა, როდესაც ხელთ მკერდის ორი ნახევარი გაქვთ, მკერდის თითეული ნახევარი ისევ ნახევრად, ჯვარედინად, გადაჭერით. ავქაში მკერდის სქელ ნაწილში მდებარეობს. სურვილის შემთხვევაში,  ძვლის ხორცისაგან განსათავისუფლებლად ხელებისა და / ან ბასრი დანის გამოყენებით შეგიძლიათ 2 ცალი ავქაშისგან ხორცი განაცალკევოთ.

 

 

ახლა კი, ქათმის დაჭრის პროცედურის დასრულების შემდეგ, მზადა ხართ გრილზე ქათმის ბარძაყის, ქათმის გამომცხვარი მკერდების მოსამზადებლად ანდაც შეგიძლიათ გამოსცადოთ ქათმის საჰაერო შესაწვავ აპარატში მომზადების ახალი რეცეპტი.

 

 

ბეჭდვა
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
კატეგორიები
მსგავსი რჩევები
ჯერ არასდროს შეგიღებავთ სააღდგომო კვერცხები? შეგიღებავთ და უკმაყოფილო დარჩენილხართ შედეგით?
იხილეთ მანგოს კუბიკებად დაჭრის მარტივი მეთოდი.
როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ლატე შინ ყავის აპარატის გარეშე.
დაჭერით ლიმონი ორიგინალურად და გააფორმეთ კერძები და სასმელები.