რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!
როგორ მოვხარშოთ კვერცხი მაგრად
ავტორი: tamta

გთავაზობთ მარტივ მეთოდს კვერცხის მაგრად მოსახარშად და ადვილად გასაფრცქვნელად.

1
ნაწილი
აადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე

მოათავსეთ კვერცხი ქვაბში. დაფარეთ ცივი წყლით. გააცხელეთ საშუალო ტემპერატურაზე და ნელ–ნელა აადუღეთ.

2
ნაწილი
გადმოდგით გაზქურიდან ადუღებისთანავე

როცა წყალი დუღილს დაიწყებს, ქვაბს თავსახური დააფარეთ და გაზქურიდან გადმოდგით. კვერცხი ცხელ წყალში 15–17 წუთით გააჩერეთ.

3
ნაწილი
მოათავსეთ ცივ წყალში

გადაწურეთ, გაფრცქვენით და გემრიელად მიირთვით.

 

მოხარშული კვერცხი რომ მარტივად გაიფრცქვნას მოხარშვის შემდეგ ცივ წყალში მოათავსეთ. როცა კვერცხი გაცივდება მისი გარჩევა ბლაგვი (განიერი) ბოლოდან დაიწყეთ.

შეგიძლიათ კვერცხი გამდინარე წყლის ქვეშ, ან ცივი წყლით სავსე ჯამში გაფრცქვნათ.

აღსანიშნავია, რომ ძველი კვერცხი ახალთან შედარებით უფრო მარტივად იფრქცვნება.

ბეჭდვა
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
კატეგორიები
მსგავსი რჩევები
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ლატე შინ ყავის აპარატის გარეშე.
გააკეთეთ ბადაგი შინ მარტივად და მოამზადეთ გემრიელი ტკბილეულები :)
იხილეთ მანგოს კუბიკებად დაჭრის მარტივი მეთოდი.