რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ღვეზელი

უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი ქათმის ფილე
1   ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
1   ჭიქა გაყინული მწვანე ბარდა
12   ჭიქა დაჭრილი ნიახური
13   ჭიქა კარაქი
13   ჭიქა დაჭრილი ხახვი
13   ჭიქა ფქვილი
12   ჩ/კ მარილი
14   ჩ/კ შავი პილპილი
14   ჩ/კ ნიახურის თესლი
1 34   ჭიქა ქათმის ბულიონი
23   ჭიქა რძე
2   ცალი (23 სმ) გამოუმცხვარი ღვეზელის ქერქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 220 C-ზე.

2

ქვაბში კანგაცლილი და კუბებად დაჭრილი ქათამი, სტაფილო, ბარდა და ოხრახუში აურიეთ. წყლით დაფარეთ და 15 წუთით ადუღეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან, გადაწურეთ და გადადეთ.

3

ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე ხახვი კარაქში შუშეთ, სანამ არ დარბილდება და არ გახდება გამჭვირვალე. შეურიეთ ფქვილი, მარილი, პილპილი და ნიახურის თესლი. ნელ–ნელა შეურიეთ ქათმის ბულიონი და რძე. ადუღეთ საშუალოზე დაბალ ტემპერატურაზე, სანამ არ გასქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და გადადეთ.

4

ქათმის ნაზავი ღვეზელის ქერქის ძირში მოათავსეთ. ცხელი სითხე ნაზავს მოასხით. მეორე ქერქი დააფარეთ, ბოლოები შეკარით და ზედმეტი ცომი მოაჭერით. ზემოდან, რამდენიმე ადგილას, პატარაზე დასერეთ, რომ სითხე უკეთ აორთქლდეს.

5

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30–35 წუთით, სანამ თავზე არ გადაიბრაწება და შიგთავსი არ აშიშხინდება. მირთმევამდე გააგრილეთ 10 წუთით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი:
ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!
ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!
ავტორი:
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
ავტორი:
ხორცის გემრიელი რულეტი
ხორცის გემრიელი რულეტი
ავტორი: