რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ღვეზელი

უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი ქათმის ფილე
1   ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
1   ჭიქა გაყინული მწვანე ბარდა
12   ჭიქა დაჭრილი ნიახური
13   ჭიქა კარაქი
13   ჭიქა დაჭრილი ხახვი
13   ჭიქა ფქვილი
12   ჩ/კ მარილი
14   ჩ/კ შავი პილპილი
14   ჩ/კ ნიახურის თესლი
1 34   ჭიქა ქათმის ბულიონი
23   ჭიქა რძე
2   ცალი (23 სმ) გამოუმცხვარი ღვეზელის ქერქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 220 C-ზე.

2

ქვაბში კანგაცლილი და კუბებად დაჭრილი ქათამი, სტაფილო, ბარდა და ოხრახუში აურიეთ. წყლით დაფარეთ და 15 წუთით ადუღეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან, გადაწურეთ და გადადეთ.

3

ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე ხახვი კარაქში შუშეთ, სანამ არ დარბილდება და არ გახდება გამჭვირვალე. შეურიეთ ფქვილი, მარილი, პილპილი და ნიახურის თესლი. ნელ–ნელა შეურიეთ ქათმის ბულიონი და რძე. ადუღეთ საშუალოზე დაბალ ტემპერატურაზე, სანამ არ გასქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და გადადეთ.

4

ქათმის ნაზავი ღვეზელის ქერქის ძირში მოათავსეთ. ცხელი სითხე ნაზავს მოასხით. მეორე ქერქი დააფარეთ, ბოლოები შეკარით და ზედმეტი ცომი მოაჭერით. ზემოდან, რამდენიმე ადგილას, პატარაზე დასერეთ, რომ სითხე უკეთ აორთქლდეს.

5

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30–35 წუთით, სანამ თავზე არ გადაიბრაწება და შიგთავსი არ აშიშხინდება. მირთმევამდე გააგრილეთ 10 წუთით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
ავტორი:
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
ავტორი:
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
ავტორი:
ხორცის გემრიელი რულეტი
ხორცის გემრიელი რულეტი
ავტორი: