რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ღვეზელი

უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი ქათმის ფილე
1   ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
1   ჭიქა გაყინული მწვანე ბარდა
12   ჭიქა დაჭრილი ნიახური
13   ჭიქა კარაქი
13   ჭიქა დაჭრილი ხახვი
13   ჭიქა ფქვილი
12   ჩ/კ მარილი
14   ჩ/კ შავი პილპილი
14   ჩ/კ ნიახურის თესლი
1 34   ჭიქა ქათმის ბულიონი
23   ჭიქა რძე
2   ცალი (23 სმ) გამოუმცხვარი ღვეზელის ქერქი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 220 C-ზე.

2

ქვაბში კანგაცლილი და კუბებად დაჭრილი ქათამი, სტაფილო, ბარდა და ოხრახუში აურიეთ. წყლით დაფარეთ და 15 წუთით ადუღეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან, გადაწურეთ და გადადეთ.

3

ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე ხახვი კარაქში შუშეთ, სანამ არ დარბილდება და არ გახდება გამჭვირვალე. შეურიეთ ფქვილი, მარილი, პილპილი და ნიახურის თესლი. ნელ–ნელა შეურიეთ ქათმის ბულიონი და რძე. ადუღეთ საშუალოზე დაბალ ტემპერატურაზე, სანამ არ გასქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და გადადეთ.

4

ქათმის ნაზავი ღვეზელის ქერქის ძირში მოათავსეთ. ცხელი სითხე ნაზავს მოასხით. მეორე ქერქი დააფარეთ, ბოლოები შეკარით და ზედმეტი ცომი მოაჭერით. ზემოდან, რამდენიმე ადგილას, პატარაზე დასერეთ, რომ სითხე უკეთ აორთქლდეს.

5

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30–35 წუთით, სანამ თავზე არ გადაიბრაწება და შიგთავსი არ აშიშხინდება. მირთმევამდე გააგრილეთ 10 წუთით.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი:
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
ავტორი:
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
ავტორი:
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
ავტორი: