რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

წაბლის სუპი

თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ნაჭერი მსხვილად დაჭრილი ბეკონი
2   ს/კ უმარილო კარაქი
1   ცალი დიდი ჭლაკვი(ხახვი)
1   ცალი საშუალო სტაფილო
1   ცალი პატარა პრასი
1   ღერი ნიახური
4 12   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   კგ. წაბლი
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ღერი ქონდარი
12   ჭიქა ნაღები
12   ს/კ ახლადდაფქული ჯავზი (მუსკატი)
მარილი
ახლადდაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააჩერეთ ბეკონი ქვაბში საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, დაახლოებოთ 3–4 წუთი, ურიეთ დროდადრო, სანამ ცხიმს არ შეიწოვს და ბეკონი არ გახდება თითქმის ხრაშუნა.

2

დაუმატეთ კარაქი, მსხვილად დაჭრილი ჭლაკვი(ხახვი), მსხვილად დაჭრილი სტაფილო, პრასი და ნიახური. თუშეთ 5–7 წუთი, ურიეთ დროდადრო, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება. დაუმატეთ ბულიონი, ახალი, მოხალული და კანგაცლილი წაბლი, დაფნის ფოთოლი და ქონდარი. წამოადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა საშუალომდე. ხარშეთ მსუბუქად დახურულ მდგომარეობაში დაახლოებით 25 წუთი, წაბლის კარგად დარბილებამდე.

3

გადმოდგით ცეცხლიდან და ოდნავ გააგრილეთ. ამოიღეთ დაფნა და ქონდარი. რამდენიმე წყებად ჩაასხით მიღებული მასა ბლენდერში და თქვიფეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას.

4

ჩაასხით სუპი უკანვე ქვაბში და შედგით საშუალო ტემპერატურაზე. შეურიეთ ნაღები, მუსკატი, მარილი და პილპილი. ადუღეთ დაახლოებით 5 წუთი, მსუბუქად შესქელებამდე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ავტორი:
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
ავტორი:
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
ავტორი: