რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფრანგული პური საუზმისთვის

უგემრიელესი, დაბრაწულკანიანი, ფრანგული პური თქვენი საოჯახო სადილის განუყოფელი ნაწილი გახდება.
უგემრიელესი, დაბრაწულკანიანი, ფრანგული პური თქვენი საოჯახო სადილის განუყოფელი ნაწილი გახდება.

0:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ცხელი წყალი (დაახლ. 45°C)
1   ჩ/კ მშრალი, აქტიური საფუარი
12   ჩ/კ თაფლი
2 14   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ ზღვის მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მიქსერს მოარგეთ ცომის მოსაზელი კაუჭი და ერთმანეთში აურიეთ წყალი, საფუარი და თაფლი. გააჩერეთ 8 წუთის მანძილზე, სანამ საფუარი აქაფდება. ჩაამატეთ ფქვილი და მარილი, მიქსერი დააყენეთ საშუალო სიმძლავრეზე და ზილეთ 8-10 წუთის მანძილზე ან სანამ ცომი არ გახდება გლუვი.

2

მოათავსეთ ცომი კარაქწასმულ ჯამში, გადააფარეთ დანამული ტილო ან პოლიეთილენის ცელოფანი და გააჩერეთ 45 წუთის მანძილზე, ასაფუებლად. ჩაზილეთ ცომი: ოთხივე მხარე მოუკეცეთ ისე, რომ მიიღოთ ოთხკუთხედი და ისევ გადააფარეთ. აცალეთ რომ ამოვიდეს მომდევნო 45 წუთის მანძილზე და ისევ ჩაზილეთ. დააფარეთ ცომს და გააჩერეთ 30-45 წუთი, სანამ მისი ზომა არ გაორმაგდება.

3

წაუსვით კარაქი 23×33სმ. ზომის საცხობ ფორმას. ასევე, შეგიძლიათ გამოიყენოთ 2 ცალი 23სმ. დიამეტრის მრგვალი, კექსის საცხობი ფორმა. ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გაყავით ცომი ორ ნაწილად და შემდეგ თითოეული მათგანი ხუთ ნაწილად. ცომის გუნდები აგორავეთ მანამ, სანამ არ გახდება მრგვალი და გლუვი. შემდგომ მოათავსეთ ცხიმწასმულ ფორმაში (თუ იყენებთ კექსის საცხობ ფორმებს, მაშინ თითოეულ მათგანზე უნდა მოათავსოთ ხუთი ცომის გუნდა). ფორმა მიცემული ცომის გუნდები მოათავსთ მაცივარში მინიმუმ 2 საათით და მაქსიმუმ 2 დღით. მაცივრიდან გამოღების შემდგომ ცომს აცადეთ, რომ ისევ ამოვიდეს და გაორმაგდეს ზომაში.

4

გააცხელეთ ღუმელი 260°C-მდე. ღუმელში შედგმის წინ გუნდები დანამეთ წყლით. აცხვეთ 260°C-ზე 10 წუთის მანძილზე, შემდგომ დაუწიეთ ტემპერატურას 200°C- მდე და აცხვეთ მომდევნო 10 წუთის მანძილზე, სანამ გუნდები შეყავისფერდება. გამომცხვარი პური ზედაპირზე დაკაკუნებისას ყრუ ხმას უნდა გამოსცემდეს.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ნამცხვარი ჭიანჭველას ბუდე
სტაფილოს და კიტრის სალათი
ბაქლავა
ბაქლავა
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ავტორი:
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ავტორი:
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
ავტორი:
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
ავტორი:
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
ავტორი: