რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფრანგული მოცვის ტოსტები

დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.

0:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ნაჭერი პური
450   გრამი კრემყველი
2   ჭიქა მოცვი
12   ცალი კვერცხი
2   ჭიქა რძე
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
13   ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი
1   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ სიმინდის ფქვილი
1   ჭიქა წყალი
15   გრამი კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი 23×33 სმ ზომის საცხობ ფორმას. დაჭერით პურის ნაჭრები 2.5 სმ ზომის კუბებად. სასურველია გამოიყენოთ 1 დღის დაძველების პური. გაანაწილეთ კუბიკების ნახევარი ფორმის ზედაპირზე. დაჭერით კრემყველიც 2.5 სმ ზომის კუბებად გაანაწილეთ მეორე ფენად. მესამე ფენად მოაყარეთ 1 ჭიქა ახალი მოცვი და დაფარეთ დარჩენილი პურის კუბიკებით.

2

დიდი ზომის თასში გათქვიფეთ კვერცხები. შემდეგ ჩაუმატეთ რძე, ვანილის ექსტრაქტი, ნეკერჩხლის სიროფი და გათქვიფეთ. მოასხით მიღებული მასა პურის კუბიკებს. შეფუთეთ საცხობი ჭურჭელი ფოლგით და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.

3

მეორე დღეს, გამოიღეთ მაცივრიდან და ცხობის დაწყებამდე გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე ნახევარი საათით. ამასობაში გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე. შედგით ჭურჭელი ფოლგიანად და აცხვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში. შემდეგ მოხადეთ ფოლგა და აცხვეთ დამატებით 25-30 წუთით, სანამ არ შეყავისფერდება.

4

ამასობაში ჩაყარეთ ქვაბში შაქარი, სიმინდის ფქვილი და ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი. მიიყვანეთ ეს მასა დუღილამდე მუდმივი მორევით. ადუღეთ 3-4 წუთით და შემდეგ ჩაუმატეთ დარჩენილი 1 ჭიქა მოცვი. დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ მოცვები არ გასკდება. ბოლოს ჩაუმატეთ 15 გრამი აკრაქი და შეურიეთ. მოასხით მომზადებული მასა გამომცხვარ ტოსტებს მთლიანად, ან უკვე ნაჭერ-ნაჭერ დაჭრილს და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ავტორი:
გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!
გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!
ავტორი:
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ავტორი: