რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფრანგული მოცვის ტოსტები

დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.

0:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ნაჭერი პური
450   გრამი კრემყველი
2   ჭიქა მოცვი
12   ცალი კვერცხი
2   ჭიქა რძე
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
13   ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი
1   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ სიმინდის ფქვილი
1   ჭიქა წყალი
15   გრამი კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი 23×33 სმ ზომის საცხობ ფორმას. დაჭერით პურის ნაჭრები 2.5 სმ ზომის კუბებად. სასურველია გამოიყენოთ 1 დღის დაძველების პური. გაანაწილეთ კუბიკების ნახევარი ფორმის ზედაპირზე. დაჭერით კრემყველიც 2.5 სმ ზომის კუბებად გაანაწილეთ მეორე ფენად. მესამე ფენად მოაყარეთ 1 ჭიქა ახალი მოცვი და დაფარეთ დარჩენილი პურის კუბიკებით.

2

დიდი ზომის თასში გათქვიფეთ კვერცხები. შემდეგ ჩაუმატეთ რძე, ვანილის ექსტრაქტი, ნეკერჩხლის სიროფი და გათქვიფეთ. მოასხით მიღებული მასა პურის კუბიკებს. შეფუთეთ საცხობი ჭურჭელი ფოლგით და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.

3

მეორე დღეს, გამოიღეთ მაცივრიდან და ცხობის დაწყებამდე გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე ნახევარი საათით. ამასობაში გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე. შედგით ჭურჭელი ფოლგიანად და აცხვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში. შემდეგ მოხადეთ ფოლგა და აცხვეთ დამატებით 25-30 წუთით, სანამ არ შეყავისფერდება.

4

ამასობაში ჩაყარეთ ქვაბში შაქარი, სიმინდის ფქვილი და ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი. მიიყვანეთ ეს მასა დუღილამდე მუდმივი მორევით. ადუღეთ 3-4 წუთით და შემდეგ ჩაუმატეთ დარჩენილი 1 ჭიქა მოცვი. დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ მოცვები არ გასკდება. ბოლოს ჩაუმატეთ 15 გრამი აკრაქი და შეურიეთ. მოასხით მომზადებული მასა გამომცხვარ ტოსტებს მთლიანად, ან უკვე ნაჭერ-ნაჭერ დაჭრილს და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ავტორი:
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
ავტორი:
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
ავტორი:
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ავტორი: