რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქიშ ლორანი


1:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
200   გრამი ფქვილი
130   გრამი კარაქი
30   გრამი მდოგვი დიჟონი
3   ცალი კვერცხი 1 კვერცხი ცომისთვის,1 მთელი და გული შიგთავსის მოსამზადებლად
50   გრამი ყველი გაუდა
60   გრამი სოკო
50   გრამი მთლიანი ბეკონი
125   მლ/ლ ნაღები
25   გრამი ყველი პარმეზანი
მწიკვი პილპილი
მწიკვი მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პირველ რიგში ვამზადებთ ცომს რისთვისაც უნდა გამოიყენოთ მაგარი და ცივი კარაქი.კარაქი უნდა გახეხოთ და შეურიოთ ფქვილში.ეცადეთ სწრაფად იმუშავოთ,რადგან სასურველია კარაქი ძალიან არ გათბეს და არ დარბილდეს.ფქვილი და კარაქი უნდა გახდეს ფხვიერი მასა ამიტომ თითებით მსუბუქად უნდა შევურიოთ კარაქი ფქვილს,ამ მასაში ვამატებთ კვერცხს დიჟონის მდოგვს,მარილს.კარგად გადაზილავთ გადაიტანთ მაგიდაზე და გააბრტყელებთ,იმ შემთხვევაში თუ ცომი ძალიან დარბილდა შეგიძლიათ გაახვიოთ სამზარეულოს პლასტიკში და 10-15 წუთით მოათავსოთ მაცივარში

2

ცომი გააბრტყელეთ 15სმ სიგანეზე.შემდეგ აიღეთ და მოათავსეთ ტარტის ფორმაში ან ნებისმიერ საცხობ ფორმაში,რომელსაც მარტივად ეხსნება ძირი ვაცხობთ 12 წუთის განმავლობაში 170 გრადუსზე.

3

პარალელურად შეგიძლიათ დაიწყოთ შიგთავსის და სოუსის მომზადება. შიგთავსისთვის თხელ კუბებად დაჭერით ბეკონი და სოკო ერთად მოთუშეთ ტაფაზე,დაამატეთ სულ ცოტა მარილი და პილპილი .

4

როდესაც ქიშის ძირი გამოცხვება უნდა გააგრილოთ კარგად და ბისკვიტის ძირზე უნდა დააფინოთ თხელი ნაჭრები ყველის(ეს იმისთვის რომ როდესაც სოუსს დაასხამთ ყველმა შეაკავოს მასა და ძირი არ დაასველოს).შემდეგ გადმოიტანეთ სოკო და ბეკონი,გაათანაბრეთ ფორმაში.

5

ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი და ნაღები ცოტაოდენი პილპილი და მარილი დაამატეთ ნახევარი ჩ/კ მდოგვი კარგად ათქვიფეთ და დაასხით ქიშს შემდეგ თავზე მოაყარეთ გახეხილი ყველი პარმეზანი და ისევ შედგით ღუმელში დაახლოებით 30-35 წუთი უკვე 175 გრადუსზე.

6

გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
ავტორი:
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ავტორი:
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
ავტორი:
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ავტორი: