რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარტოფილი მდნარი ყველით

გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!
გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი კარტოფილი
1   თავი ხახვი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
45   გრამი კარაქი
3   ს/კ ფქვილი
12   ჩ/კ მარილი
2   ჭიქა რძე
1 12   ჭიქა გახეხილი ყველი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200C გრადუსამდე. მცირე ზომის ჭურჭელს(დაახლოებით 1.2ლ. მოცულობის) მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.

2

გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით 6-7 მილიმეტრის სისქის ნაჭრებად. დაჭერით ხახვი რგოლებად. მოათავსეთ კარტოფილის ნახევარი ჭურჭლის ფსკერზე. ზომედან დაალაგეთ ხახვის რგოლები. გემოვნებისამებრ მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შემდეგ დაალაგეთ კარტოფილის დარჩენილი ნახევარი და კვლავ გემოვნებისამებრ მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.

3

საშუალო ზომის ქვაბი დადგით საშუალო ცეცხლზე და გაადნეთ მასში კარაქი. ჩაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი ფქვილი, 1/2 ჩაის კოვზი მარილი და განუწყვეტლივ ურიეთ 1 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ნელ-ნელა ჩაუმატეთ რძე და ურიეთ, სანამ არ შესქელდება. ჩაუმატეთ გახეხილი ყველი(მაგალითად: უმარილო სულგუნი) და ურიეთ სანამ არ გადნება(დაახლოებით 1 წუთით). მოასხით მდნარი ყველის მასა კარტოფილს და დააფარეთ ჭურჭელს ალუმინის ფოლგა. აცხვეთ გახურებულ ღუმელში 1 მთელი 1/2 საათის განმავლობაში. თუ გსურთ, რომ ზედაპირი შეიბრაწოს, ბოლო 20 წუთით მოხადეთ ფოლგა.

4

P.S. თუ არ გიყვართ ხახვი, ნუ გამოიყენებთ მას, გაზარდეთ ყველის მასა და მოასხით კარტოფილის ორ ფენას შუა. ზემოდან კი პურის კუბიკები მოაყარეთ და ხრაშუნა კერძი გამოგივათ :)

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
ავტორი:
უგემრიელესი, დაბრაწულკანიანი, ფრანგული პური თქვენი საოჯახო სადილის განუყოფელი ნაწილი გახდება.
უგემრიელესი, დაბრაწულკანიანი, ფრანგული პური თქვენი საოჯახო სადილის განუყოფელი ნაწილი გახდება.
ავტორი:
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ავტორი:
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი: