რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარტოფილი მდნარი ყველით

გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!
გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი კარტოფილი
1   თავი ხახვი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
45   გრამი კარაქი
3   ს/კ ფქვილი
12   ჩ/კ მარილი
2   ჭიქა რძე
1 12   ჭიქა გახეხილი ყველი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200C გრადუსამდე. მცირე ზომის ჭურჭელს(დაახლოებით 1.2ლ. მოცულობის) მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.

2

გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით 6-7 მილიმეტრის სისქის ნაჭრებად. დაჭერით ხახვი რგოლებად. მოათავსეთ კარტოფილის ნახევარი ჭურჭლის ფსკერზე. ზომედან დაალაგეთ ხახვის რგოლები. გემოვნებისამებრ მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შემდეგ დაალაგეთ კარტოფილის დარჩენილი ნახევარი და კვლავ გემოვნებისამებრ მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.

3

საშუალო ზომის ქვაბი დადგით საშუალო ცეცხლზე და გაადნეთ მასში კარაქი. ჩაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი ფქვილი, 1/2 ჩაის კოვზი მარილი და განუწყვეტლივ ურიეთ 1 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ნელ-ნელა ჩაუმატეთ რძე და ურიეთ, სანამ არ შესქელდება. ჩაუმატეთ გახეხილი ყველი(მაგალითად: უმარილო სულგუნი) და ურიეთ სანამ არ გადნება(დაახლოებით 1 წუთით). მოასხით მდნარი ყველის მასა კარტოფილს და დააფარეთ ჭურჭელს ალუმინის ფოლგა. აცხვეთ გახურებულ ღუმელში 1 მთელი 1/2 საათის განმავლობაში. თუ გსურთ, რომ ზედაპირი შეიბრაწოს, ბოლო 20 წუთით მოხადეთ ფოლგა.

4

P.S. თუ არ გიყვართ ხახვი, ნუ გამოიყენებთ მას, გაზარდეთ ყველის მასა და მოასხით კარტოფილის ორ ფენას შუა. ზემოდან კი პურის კუბიკები მოაყარეთ და ხრაშუნა კერძი გამოგივათ :)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
ავტორი:
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
ავტორი: