რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

წაბლის სუპი

თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ნაჭერი მსხვილად დაჭრილი ბეკონი
2   ს/კ უმარილო კარაქი
1   ცალი დიდი ჭლაკვი(ხახვი)
1   ცალი საშუალო სტაფილო
1   ცალი პატარა პრასი
1   ღერი ნიახური
4 12   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   კგ. წაბლი
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ღერი ქონდარი
12   ჭიქა ნაღები
12   ს/კ ახლადდაფქული ჯავზი (მუსკატი)
მარილი
ახლადდაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააჩერეთ ბეკონი ქვაბში საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, დაახლოებოთ 3–4 წუთი, ურიეთ დროდადრო, სანამ ცხიმს არ შეიწოვს და ბეკონი არ გახდება თითქმის ხრაშუნა.

2

დაუმატეთ კარაქი, მსხვილად დაჭრილი ჭლაკვი(ხახვი), მსხვილად დაჭრილი სტაფილო, პრასი და ნიახური. თუშეთ 5–7 წუთი, ურიეთ დროდადრო, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება. დაუმატეთ ბულიონი, ახალი, მოხალული და კანგაცლილი წაბლი, დაფნის ფოთოლი და ქონდარი. წამოადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა საშუალომდე. ხარშეთ მსუბუქად დახურულ მდგომარეობაში დაახლოებით 25 წუთი, წაბლის კარგად დარბილებამდე.

3

გადმოდგით ცეცხლიდან და ოდნავ გააგრილეთ. ამოიღეთ დაფნა და ქონდარი. რამდენიმე წყებად ჩაასხით მიღებული მასა ბლენდერში და თქვიფეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას.

4

ჩაასხით სუპი უკანვე ქვაბში და შედგით საშუალო ტემპერატურაზე. შეურიეთ ნაღები, მუსკატი, მარილი და პილპილი. ადუღეთ დაახლოებით 5 წუთი, მსუბუქად შესქელებამდე.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ავტორი:
ფრანგული კრეპები ძალიან თხელი ბლინებია და თუ დესერტის მომზადება გსურთ, მაშინ ეს იდეალური ვარიანტია!
ფრანგული კრეპები ძალიან თხელი ბლინებია და თუ დესერტის მომზადება გსურთ, მაშინ ეს იდეალური ვარიანტია!
ავტორი:
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ავტორი:
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
ავტორი: