რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

წაბლის სუპი

თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ნაჭერი მსხვილად დაჭრილი ბეკონი
2   ს/კ უმარილო კარაქი
1   ცალი დიდი ჭლაკვი(ხახვი)
1   ცალი საშუალო სტაფილო
1   ცალი პატარა პრასი
1   ღერი ნიახური
4 12   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   კგ. წაბლი
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ღერი ქონდარი
12   ჭიქა ნაღები
12   ს/კ ახლადდაფქული ჯავზი (მუსკატი)
მარილი
ახლადდაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააჩერეთ ბეკონი ქვაბში საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, დაახლოებოთ 3–4 წუთი, ურიეთ დროდადრო, სანამ ცხიმს არ შეიწოვს და ბეკონი არ გახდება თითქმის ხრაშუნა.

2

დაუმატეთ კარაქი, მსხვილად დაჭრილი ჭლაკვი(ხახვი), მსხვილად დაჭრილი სტაფილო, პრასი და ნიახური. თუშეთ 5–7 წუთი, ურიეთ დროდადრო, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება. დაუმატეთ ბულიონი, ახალი, მოხალული და კანგაცლილი წაბლი, დაფნის ფოთოლი და ქონდარი. წამოადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა საშუალომდე. ხარშეთ მსუბუქად დახურულ მდგომარეობაში დაახლოებით 25 წუთი, წაბლის კარგად დარბილებამდე.

3

გადმოდგით ცეცხლიდან და ოდნავ გააგრილეთ. ამოიღეთ დაფნა და ქონდარი. რამდენიმე წყებად ჩაასხით მიღებული მასა ბლენდერში და თქვიფეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას.

4

ჩაასხით სუპი უკანვე ქვაბში და შედგით საშუალო ტემპერატურაზე. შეურიეთ ნაღები, მუსკატი, მარილი და პილპილი. ადუღეთ დაახლოებით 5 წუთი, მსუბუქად შესქელებამდე.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
ავტორი:
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
ავტორი:
ფრანგული სამზარეულოს ერთერთი გამორჩეული და გემრიელი სალათი
ფრანგული სამზარეულოს ერთერთი გამორჩეული და გემრიელი სალათი
ავტორი: