რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბეზე ფრანგულად

ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი კვერცხის ცილა
1 14   ჭიქა შაქრის პუდრა
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 95°C-მდე. ბეზეს მომზადების მთავარი საიდუმლო დაბალ ტემპერატურაზე მისი ხანგრძლივი ცხობაა. საცხობ ფირფიტას მოაცხეთ ცოტაოდენი კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი.

2

გათქვიფეთ კვერცხის ცილა(ოთახის ტემპერატურის) მიქსერით, ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. ნელ-ნელა ჩაუმატეთ შაქრის პუდრა და თან განაგრძეთ თქვეფა საშუალო სიჩქარეზე. როცა შაქარი ამოგეწურებათ, დააბრუნეთ მიქსერი მაღალ სიჩქარეზე და თქვიფეთ კრემისებური მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ტორტის მოსართავში გადაიტანეთ.

3

საცხობ ლანგარზე გააკეთეთ 30-35 ცალი პატარა ბეზე სტანდარტული მრგვალი, ან ვარსკვლავისებური ტორტის მოსართავი თავით(ამ შემთხვევაში თქვენს ბეზეებს ხინკლის ფორმა ექნება). შედგით ღუმელში და დატოვეთ მისი კარი ოდნავ ღია. აცხვეთ სამი საათის განმავლობაში, ან მანამ, სანამ ბეზეები არ გამოშრება და საცხობი ლანგარიდან იოლად არ აიღება.

4

დაალაგეთ ბეზეები ცხაურზე, კარგად გასაცივებლად, ხოლო მათ შესანახად გამოიყენეთ ჰერმეტული კონტეინერი.

გაითვალისწინეთ, რომ რაც მეტ შაქარს გამოიყენებთ, მით ხრაშუნა ბეზეები გამოგივათ!

loading...
კომენტარები
3 კომენტარი

sopo
05/02/2017
11/4 შაქარი თუ 1/4
tomato
05/04/2017
სოფო, 1 1/4, ანუ 1,25 :)
sopo
05/05/2017
madloba
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ავტორი:
გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!
გემრიელი ფრანგული ყოველდღიური კერძის მარტივი რეცეპტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით!
ავტორი:
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ალუბლის კლაფუტის ეს რეცეპტი ერთ-ერთი უმარტივესი ფრანგული დესერტია. სცადეთ და ისიამოვნეთ.
ავტორი:
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ კიდევ ერთი გემრიელი კერძი კულინარიასთან ერთად. ჟულიენი ფრანგული სამზარეულოდან!
ავტორი: