რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მადელენები

დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

სახელგანთქმული ფრანგული დესერტის, მადელენების კულინარიული რეცეპტი 12 უგემრიელესი ნამცხვრის მოსამზადებლად. დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი 2 კვერცხი
34   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
18   ჩ/კ მარილი
13   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა ფქვილი
1   ს/კ ლიმონის ცედრა
14   ჭიქა კარაქი
13   ჭიქა გრანულირებული შაქარი
ცოტაოდენი ფქვილი და კარაქი ფორმისთვის
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე(375F). მოაცხეთ ცხიმი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი 7.5სმ ზომის 12-ფორმიან ფირფიტას. გაადნეთ კარაქი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

2

პატარა თასში მაღალ სიჩქარეზე გათქვიფეთ კვერცხი, ვანილი და მარილი, ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. თქვიფეთ და თან ნელ-ნელა ჩაუმატეთ შაქარი. განაგრძეთ თქვეფა სწრაფი სიჩქარით თხელი და მკრთალი ფერის მასის მიღებამდე. ამას 5-10 წუთი დაჭირდება. ფქვილი გაყავით 3 ნაწილად, მონაცვლეობით ჩააცერით თითოეული კვერცხის მასას და ნაზად შეურიეთ.

3

გაადნეთ კარაქი, შეურიეთ ცედრას და ნელა ჩაუმატეთ ცომის მასას(ნუ დაასხავთ ცენტრში, გაანაწილეთ კიდეებზე). მალევე, მაგრამ ნაზად შეურიეთ. მიღებული მასა გადაანაწილეთ ფორმებში და აცხვეთ 14-17 წუთის განმავლობაში, სანამ ნამცხვრები ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

4

დანის წვერით ამოიღეთ ნამცხვრები ფორმიდან და დაალაგეთ ცხაურზე. მაშინათვე მოაყარეთ გრანულირებული შაქარი გასაფორმებლად. საუკეთესო გემოსთვის მიირთვით გამოცხობის დღესვე ჩაისთან ან ყავასთან ერთად.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი, დაბრაწულკანიანი, ფრანგული პური თქვენი საოჯახო სადილის განუყოფელი ნაწილი გახდება.
უგემრიელესი, დაბრაწულკანიანი, ფრანგული პური თქვენი საოჯახო სადილის განუყოფელი ნაწილი გახდება.
ავტორი:
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
ავტორი:
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ავტორი: