რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პურის ბაჭიები

გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ჭიქა ფქვილი
2   ს/კ შაქარი
8   გრამი მშრალი საფუარი (1 შეკვრა)
1   ჩ/კ მარილი
1   ჭიქა არაჟანი
14   ჭიქა წყალი
30   გრამი კარაქი
1   ცალი კვერცხი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მცირე ზომის ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაუმატეთ არაჟანი, კარაქი, დადგით ცეცხლზე. გააცხელეთ, მაგრამ ნუ აადუღებთ. შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი, დაელოდეთ სანამ ნელთბილი არ გახდება და ჩაუმატეთ დანარჩენი ინგრედიენტებიც.

2

მოზილეთ ცომი(სასურველია გამოვიყენოთ ცომსაზელი). დაუმატეთ წყალი, თუ ამის საჭიროება იქნება. შეფუთეთ, დადგით თბილ ადგილას და დაელოდეთ სანამ ცომი მოცულობაში არ გაორმაგდება.

3

ცომის მასა დაყავით 16 თანაბარ ნაწილად და თითოეულს კვერცხის ფორმა მიეცით. საცხობი ლანგარი დაფარეთ საცხობი ქაღალდით და განათავსეთ მასზე ყველა ბაჭია. მაკრატელის გამოყენებით ვიწრო მხარეს გაუკეთეთ ყურები და ორი პატარა ჩაღრმავება თვალებად.

4

აცხვეთ 190°C-ზე დაახლოებით 10 წუთით, სანამ ბაჭიები ოქროსფერ-ყავისფერი შეფერილობის არ გახდებიან.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
ავტორი:
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
ავტორი:
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ავტორი:
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი: