რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

იდეალური ფუნთუშები სადილისათვის

უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 12   ჭიქა თბილი რძე
4   ჩ/კ მშრალი საფუარი
12   ჭიქა შაქარი
2   ცალი კვერცხი
12   ჭიქა დარბილებული კარაქი
2   ჩ/კ მარილი
7   ჭიქა ფქვილი, ან საჭიროებისამებრ
12   ჭიქა გამდნარი კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

რძე დიდ სათქვეფ თასში ჩაასხით და მოაყარეთ საფუარი. დატოვეთ ასე 5 წუთით. შეურიეთ შაქარი, კვერცხი, ½ ჭიქა კარაქი, მარილი და კარგად ათქვიფეთ. თანდათანობით, შეურიეთ ფქვილი რბილი ცომის მისაღებად. დააფარეთ თასს და დადგით თბილ ადგილას, სანამ ცომი არ აფუვდება, დაახლოებით 1 საათით.

2

ცომი ჩაზილეთ, დააფარეთ და დაელოდეთ ისევ აფუვდეს. გაიმეორეთ კიდევ ორჯერ.

3

ცომისგან 5–7 სმ–ის გუნდები გამოჭერით, დაამრგვალეთ და წინასწარ მომზადებილ საცხობ ლანგარზე მოათავსეთ, ისე რომ კიდეებზე ეხებოდეს. გაიმეორეთ 36 ცომის გუნდის შემთხვევაში. დააფარეთ და დატოვეთ, რათა ამოფუვდეს.

4

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. მსუბუქაად წაუსვუთ ცხიმი 23X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.

5

ფუნთუშები წინასწარ გახურებულ ღუმელში აცხვეთ, სანამ თავზე არ გადაიბრაწება, დაახლოებით 10–15 წუთით. როდესაც ფუნთუშები გამოცხვება, გამდნარი კარაქი მოასხით ზემოდან. მიირთვით თბილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
ავტორი:
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
ავტორი:
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ავტორი: