რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბრეცელის ფუნთუშები

გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ცხელი წყალი (110 C)
60   გრამი მშრალი აქტიური საფუარი
34   ჭიქა გამდნარი კარაქი
12   ჭიქა შაქარი
3   ცალი დიდი კვერცხი
1 12   ჩ/კ მსხვილი მარილი
4   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა საცხობი სოდა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში შეურიეთ წყალი და საფუარი და 5 წუთით დატოვეთ, რათა ოდნავ აქაფდეს.

2

დაუმატეთ კარაქი, შაქარი, კვერცხი, მარილი და კარგად შერევამდე ურიეთ. თანდათანობით შეურიეთ ფქვილი ისე, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. შესაფუთი ცელოფნით მჭიდროდ დაფარეთ და 3 საათით შედგით მაცივარში.

3

მაცივრიდან გამოღების შემფეგ, ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადაიტანეთ და 20 ნაწილად დაჭერით. დაამრგვალეთ თითოეული ნაჭერი და 22X33 სმ ზომის ცხიმმოსმულ საცხობ ლანგარზე მოალაგეთ. მჭირდოდ გადააფარეთ შესაფუთი ცელოფანი და 1–2 საათით დაელოდეთ, რომ აფუვდეს (ისე რომ ზომაში გაორმაგდეს).

4

როცა გამოსაცხობად მზად იქნება, წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. საშუალო ტემპერატურაზე პატარა ქვაბი წყლით გაავსეთ და დაუმატეთ საცხობი სოდა. ადუღებისთანავე ჩაყარეთ ფუნთუშები (რამდენიმე ერთად) და 1 წუთით გააჩერეთ. შემდეგ გადაიტანეთ საცხობ ლანგარზე და მოაყარეთ მსხვილი ზღვის მარილი.

5

აცხვეთ 18–20 წუთით, სანამ არ გადაიბრაწება. შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით! გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს :)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ავტორი:
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
ავტორი:
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
ავტორი: