რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბრეცელის ფუნთუშები

გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ცხელი წყალი (110 C)
60   გრამი მშრალი აქტიური საფუარი
34   ჭიქა გამდნარი კარაქი
12   ჭიქა შაქარი
3   ცალი დიდი კვერცხი
1 12   ჩ/კ მსხვილი მარილი
4   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა საცხობი სოდა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში შეურიეთ წყალი და საფუარი და 5 წუთით დატოვეთ, რათა ოდნავ აქაფდეს.

2

დაუმატეთ კარაქი, შაქარი, კვერცხი, მარილი და კარგად შერევამდე ურიეთ. თანდათანობით შეურიეთ ფქვილი ისე, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. შესაფუთი ცელოფნით მჭიდროდ დაფარეთ და 3 საათით შედგით მაცივარში.

3

მაცივრიდან გამოღების შემფეგ, ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადაიტანეთ და 20 ნაწილად დაჭერით. დაამრგვალეთ თითოეული ნაჭერი და 22X33 სმ ზომის ცხიმმოსმულ საცხობ ლანგარზე მოალაგეთ. მჭირდოდ გადააფარეთ შესაფუთი ცელოფანი და 1–2 საათით დაელოდეთ, რომ აფუვდეს (ისე რომ ზომაში გაორმაგდეს).

4

როცა გამოსაცხობად მზად იქნება, წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. საშუალო ტემპერატურაზე პატარა ქვაბი წყლით გაავსეთ და დაუმატეთ საცხობი სოდა. ადუღებისთანავე ჩაყარეთ ფუნთუშები (რამდენიმე ერთად) და 1 წუთით გააჩერეთ. შემდეგ გადაიტანეთ საცხობ ლანგარზე და მოაყარეთ მსხვილი ზღვის მარილი.

5

აცხვეთ 18–20 წუთით, სანამ არ გადაიბრაწება. შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით! გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს :)

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
საქონლის ხორცის კასეროლე
ქათამი ისპანახითა და ფეტათი
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ავტორი:
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
ავტორი:
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
ავტორი: