რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფორთოხლის ფუნთუშები

ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 15   ჭიქა 115°-მდე გაცხელებული რძე
8   გრამი მშრალი აქტიური საფუარი
13   ჭიქა შაქარი
18   ს/კ დარბილებული უმარილო კარაქი
1 12   ჩ/კ გრანულირებული მარილი
1   ცალი ოდნავ ათქვეფილი კვერცხი
4   ჭიქა ფქვილი
12   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
13   ჭიქა ფორთოხლის კანის ანათალი
3   ჭიქა საკონდიტრო შაქარი
1   ჩ/კ ფორთოხლის ექსტრაქტი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ს/კ ფორთოხლის წვენი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ცომი: დიდი ზომის თასში მიქსერის დახმარებით შეურიეთ საფუარი რძეს. გადადგით 10 წუთით, სანამ ქაფს არ გაიკეთებს. შემდეგ ჩაუმატეთ შაქარი, 2 სუფრის კოვზი კარაქი, 1 ჩაის კოვზი მარილი და კვერცხი; ჩაუმატეთ ფქვილიც და საუკეთესო შედეგის მისაღებად ხელით მოზილეთ ცომის ერთგვაროვანი მასა. შეფუთეთ კულინარიული ცელოფნით და დაელოდეთ 1½ საათით, სანამ ცომი ზომაში არ გაორმაგდება.

2

შიგთავსი: ამასობაში ერთმანეთს ისევ მიქსერით შეურიეთ(მაღალი სიჩქარით) ყავისფერი შაქარი, 16 სუფრის კოვზი კარაქი და დაახლოებით 3–4 ცალი ფორთოხლის წვრილად გახეხილი კანი(ამას დაახლოებით 2 წუთი დაჭირდება); შემდეგ დაუმატეთ დარჩენილი ½ ჩაის კოვზი მარილი, საკონდიტრო შაქარი და ექსტრაქტები; ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაახლოებით 2 წუთი. მიღებული მასის მცირე ნაწილს, დაახლოებით ¼ ჭიქას, ცალკე ჯამში შეურიეთ ფორთოხლის წვენი და ცხობის შემდეგ ფუნთუშებს მოაცხეთ ზევიდან.

3

ცომის მასა მოათავსეთ საცხობ ზედაპირზე და გააბრტყელეთ 18×10 მართკუთხედად. მალევე გაანაწილეთ მასზე შიგთავსი და ერთ-ერთი გვერდიდან გადაახვიეთ რულეტივით. ბოლოებში მოაჭერით ცომი და დაჭერით რულეტი 12 თანაბარ ნაწილად. მოათავსეთ ისინი 9×13 ზომის ცხიმწასმულ საცხობ ჭურჭელში(დაალაგეთ ჰორიზონტალურად), გადააფარეთ კულინარიული ცელოფანი მინიმუმ 6 საათით შედგით მაცივარში გასაცივებლად(შეგიძლიათ დატოვოთ მთელი ღამით).

4

გააცხელეთ ღუმელი 375°-ზე. მოაცილეთ ცელოფანი ფუნთუშებს და აცხვეთ 25 წუთით, სანამ მოოქროსფერ-მოყავისფრო არ გახდება. მოასხით გასაფორმებლად მომზადებული მასა და მიირთვით გემრიელად!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
ავტორი:
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
ავტორი:
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
ავტორი: