რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარტივი ფუნთუშები

რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.
რბილი ფუნთუშები სახლის პირობებში ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.

3:15:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა თბილი რძე
2   ს/კ მშრალი საფუარი
14   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ მარილი
6   ს/კ დარბილებული მარილიანი კარაქი
2   ცალი დიდი კვერცხი
6   ჭიქა ფქვილი
1   ს/კ გამდნარი კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში ათქვიფეთ თბილი რძე, საფუარი, შაქარი, მარილი, დარბილებული კარაქი და კვერცხი.

2

დაუმატეთ 5 ჭიქა ფქვილი და მოზილეთ ცომი. თანდათანობით შეურიეთ კიდევ ½ ჭიქა ფქვილი. მიიღებთ წებოვან და რბილ ცომს. საჭიროებისამებრ, დაუმატეთ კიდევ ცოტაოდენი ფქვილი.

3

ცომი ცხიმმოსმულ თასში გადაიტანეთ. დააფარეთ ჭურჭლის ტილო და ასაფუებლად თბილ ადგილას 1სთ 30 წთ–ით დადგით.

4

მოუსვით ცხიმი საცხობ ლანგარს. ჩაზილეთ ცომი და გააკეთეთ 24 გუნდა. გუნდები ლანგარზე 6 რიგად დაალაგეთ.

5

დააფარეთ და გააჩერეთ 1 საათით.

6

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. ფუნთუშები 12–14 წუთით აცხვეთ, თავზე ოდნავ გადაბრაწვამდე.

7

გამოიღეთ ღუმელიდან და ფუნჯით გამდნარი კარაქი წაუსვით.

8

მიირთვით თბილი ან ცივი. 15 წუთით ლანგარზევე გააცივეთ, შემდეგ კი გადმოიღეთ რკინის ცხაურზე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
გირჩევთ, დღესასწაულებზე აუცილებლად გამოაცხოთ ეს ფუნთუშები. შედეგით აუცილებლად კმაყოფილი დარჩებით.
ავტორი:
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
გამხიარულდით და გაამხიარულეთ სხვებიც! ტკბილი პურის ბაჭიები ყველას ხალისიან განწყობას შეგიქმნით!
ავტორი:
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ეს ფუნთუშები თქვენს სახლში ციტრუსის არომატულ სურნელს მოაფრქვევს, რომელიც სულ უფრო ხშირად მოგენატრებათ.
ავტორი:
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
უგემრიელესი ფუნთუშები, რომლებიც ნებისმიერი ასაკის ადამიანს შეაყვარებს თავს :)
ავტორი: