ნაყინის სენდვიჩი
ეს მარტივი რეცეპტი ყველანაირ წარმოდგენას შეგიცვლით ნაყინის სენდვიჩებზე.
დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ გამდნარი კარაქი, ჩვეულებრივი და ყავისფერი შაქარი. ჩაუმატეთ რძე და ვანილი, მოურიეთ. ჩაუმატეთ ფქვილი და მარილი. როცა ინგრედიენტები კარგად შეერევა, ჩაუმატეთ შოკოლადიც.
დიდ საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ისე, რომ ამოიკეცოს კიდეები. გადაიტანეთ მასა ლანგარზე და დაპრესეთ მაქსიმალურად, თუნდაც საჭრელი დაფით ან სხვა სწორი ზედაპირის მქონე საგნით (სასურველია მიიღოთ 6 მმ. სისქე). დააფარეთ მეორე პერგამენტის ქაღალდი ზემოდან და შედგით გასაყინად, რომ მასა მტკიცე გახდეს (1-დან 2 საათამდე).
ლანგარზევე ან სამუშაო ზედაპირზე გაჭერით ფენა შუაზე. მოაცხეთ ერთ-ერთს ვანილის ნაყინი და ფრთხილად გადმოაფარეთ მეორე. შეაბრუნეთ მაცივარში 4 საათით ან დატოვეთ მთელი ღამე.
მეორე დღეს დაჭერით სენდვიჩებად და გემრიელად გაგრილდით.