რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
მასკარპონეს ნაყინი ხილითა და გრანოლათი
ეს უბრალოდ ნაყინი არაა, ეს არის მასკარპონეს ნაყინი უგემრიელესი ხილით და ხრამუნა გრანოლათი :)
მასკარპონეს ნაყინი ხილითა და გრანოლათი
9:30:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   ჭიქა მოუხდელი რძე
2 14   ჭიქა შაქარი
1 12   ჩ/კ ჟელატინი (არომატის გარეშე)
1   ჭიქა მასკარპონე
1   ცალი ლიმონის გახეხილი ცედრა
13   ჭიქა შვრიის ფანტელი
2   ს/კ ფქვილი
14   ჩ/კ მარილი
1   ს/კ დარბილებული უმარილო კარაქი
2   ჩ/კ თაფლი
4   ცალი გარგარი
1   ჭიქა ჟოლო
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პატარა ქვაბში აურიეთ რძე, ¼ ჭიქა შაქარი და ჟელატინი და დატოვეთ 5 წუთით. რძე საშუალო ტემპერატურაზე გაათბეთ, ურიეთ შაქრისა და ჟელატინის გადნობამდე. გადმოდგით ცეცხლიდან, შეურიეთ მასკარპონე და ლიმონის ცედრა, თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ნაყინის მასა თასში გადაიტანეთ და ოთახის ტემპერატურაზე გააგრილეთ. შემდეგ ჩაასხით ნაყინის გასაკეთებელ მოწყობილობაში და ინსტრუქციის შესაბამისად დაამზადეთ. ნაყინი კონტეინერში გადაიტანეთ და გაყინეთ გამყარებამდე, სულ ცოტა 4 საათით.

2

გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე. სამზარეულოს კომბაინში დააბლენდერეთ შვრია. მოათავსეთ თასში ფქვილთან და მარილთან ერთად, შემდეგ დაუმატეთ კარაქი და თაფლი. მიღებული ნაზავი თითებით აზილეთ. საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტი და მიღებული მასა ზედ გადაიტანეთ, აცხვეთ გადაბრაწვამდე, დაახლოებით 25 წუთით. საცხობი ლანგარი რკინის ცხაურზე გადმოდეთ, გრანოლა ბოლომდე გააცივეთ და პატარა ნაწილებად დატეხეთ.

3

პატარა ქვაბში აურიეთ დარჩენილი 2 ჭიქა შაქარი, 1 ჭიქა წყალი და აადუღეთ, ურიეთ შაქრის გადნობამდე. სიროფი საშუალო თასში მოათავსეთ, თითოეული გარგარი შუაზე გაყავით, კურკები გადაყარეთ და ნახევრები სიროფში ჩააწყვეთ. სიროფი ბოლომდე გააცივეთ – სულ მცირე 4 საათით ან მთელი ღამით.

4

მირთმევის წესი: შუაზე გაყოფილი ჟოლო 4 თეფშზე (თეფშები ცივი უნდა იყოს) ან ჯამში გადაანაწილეთ. თითოეული თეფშის ცენტრში დადეთ გარგარის 2 ნაჭერი (სიროფი შეგიძლიათ სხვა რამეში გამოიყენოთ). მასკარპონეს ნაყინი კოვზით ხილის გვერდით გადაიტანეთ. მოაყარეთ გრანოლას ნაფხვენები და გემრიელად მიირთვით!

დამახსოვრება
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ტკბილი ბატიბუტი
ტკბილი ბატიბუტი
მოამზადეთ ტკბილი ხრამუნა ბატიბუტი და ჩაუჯექით საყვარელ ფილმს :)
ავტორი:
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)
ავტორი:
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზით
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზით
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
ავტორი:
როგორ ამოვიყვანოთ ყველი და მოვამზადოთ ნადუღი?
როგორ ამოვიყვანოთ ყველი სახლის პირობებში და როგორ მოვამზადოთ ნადუღი. უმარტივესი რეცეპტი.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მარტივი და უბრალო ყელსაბამი
ის, რაც უბრალოა, ზოგჯერ საგანძურია.
თქვენი ორიგინალური კლატჩი
გიფიქრიათ დიზაინერობაზე?..
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
დიდი ფული და კულინარია
გორდონ რამსი წელიწადში გამოიმუშავებს 38 მილიონ დოლარს. მშობლებს ურჩევიათ თქვენთვის მზარეულობა?
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი
ნაყინის კლასიკური სენდვიჩები
არაფერი შეედრება ცხელ ზაფხულში ნაყინის ცივ და უგემრიელეს დესერტს.
ავტორი:
მარწყვის ნაყინი
ამ რეცეპტში თავს უგემრიელესეი ინგრედიენტები იყრიან, ამიტომ მის მომზადებას დიდი ენთუზიაზმი ახლავს თან.
ავტორი:
ნესვის ნაყინი
რა შეიძლება იყოს უკეთესი ზაფხულის ცხელ დღეებში თუ არა ნესვის ნაყინი? იხილეთ რეცეპტი.
ავტორი:
ხილის ნაყინი
ეს ხილის ნაყინი ყველაზე მარტივია და განსაკუთრებით გაახარებს მათ, ვინც მარხულობს.
ავტორი: