რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ჩახოხბილი

კულინარია გთავაზობთ უძველესი ქართული ტრადიციული კერძის, ჩახოხბილის რეცეპტს.
კულინარია გთავაზობთ უძველესი ქართული ტრადიციული კერძის, ჩახოხბილის რეცეპტს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ქათმის მკერდი
3   თავი მოზრდილი ხახვი
3   ცალი მოზრდილი წვნიანი პამიდორი
20   გრამი ქორფა ქინძი
20   გრამი ქორფა ოხრახუში
1   ცალი ცხარე მწვანე წიწაკა
50   მლ/ლ ღვინის ძმარი
6   ს/კ ზეთი
5   ცალი დაფნის ფოთოლი
4   კბილი ნიორი
1   ს/კ წითელი წიწაკა
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ქვაბში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ქათმის ხორცი და დაფნის ფურცლები. დაასხით ნახევარი ჭიქა ძმარი და წყალი; ადუღეთ სანამ წყალი და ძმარი არ დაშრება (დროგამოშვებით ურიეთ).

2

წყლის დაშრობის თანავე, დაუმატეთ 6 სუფრის კოვზი ძმარი და დაჭრილი ხახვი და თუშეთ სანამ ხახვი ყავისფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

3

გაფცქვენით პამიდორი და წვრილად დაჭერით; კანი გააცალეთ ნიორს და პამიდორთან ერთად ჩაუმატეთ ხორცს ქვაბში; თუშეთ 7-8 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ.

4

სულ ბოლოს ქვაბში ჩაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში, ქინძი, მწვანე წიწაკა, წითელი წიწაკა და მარილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
ავტორი:
ნამდვილი ქართული, საზაფხულო, მარტივი და გემრიელი ჩიჟი–ბიჟი :)
ნამდვილი ქართული, საზაფხულო, მარტივი და გემრიელი ჩიჟი–ბიჟი :)
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ქართული კერძის მოსამზადებლად!
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ქართული კერძის მოსამზადებლად!
ავტორი:
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
ავტორი: