რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბაჟე

ბაჟე ქართული ტრადიციული სოუსია, რომელიც ნიგვზით, ნივრითა და სუნელებით მზადდება. მიირთვით შემწვარ ქათამთან ან ღომთან ერთად.
ბაჟე ქართული ტრადიციული სოუსია, რომელიც ნიგვზით, ნივრითა და სუნელებით მზადდება. მიირთვით შემწვარ ქათამთან ან ღომთან ერთად.

0:20:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
400   გრამი ნიგოზი
3   კბილი ნიორი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
1   ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ დაფქული წითელი პილპილი
50   მლ/ლ წყალი
1   ს/კ ძმარი (სურვილისამებრ)
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ნიგოზი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ და ხელით ისე მოჭყლიტეთ, რომ ზეთი გამოუვიდეს. ზეთი ცალკე ჭურჭელში ჩაასხით და გადაინახეთ. ნიგოზს გატარებული ნიორი, ძმარი და სანელებლები დაუმატეთ.

2

შეურიეთ 50 მლ ადუღებული და გაგრილებული წყალი და კარგად აურიეთ.

3

საჭიროებისამებრ, სასურველი სისქის სოუსის მისაღებად კიდევ ცოტაოდენი წყალი შეურიეთ. ბოლოს კი გადანახული ზეთი მოასხით. გემრიელად მიირთვით!

ზოგიერთ ოჯახში ალბათ ახლაც შემორჩენილია ბაჟეს მომზადების ტრადიციული წესები. წინა თაობას რომ ჰკითხოთ, ნამდვილი ბაჟეს გემოს მისაღებად ნიგოზი აუცილებლად სანაყში უნდა დაინაყოს და არა ხორცსაკეპ მანქანაში. დღესდღეისობით, როდესაც დრო ელვის სისწრაფით გადის და დიასახლისის ფუნქციებიც უფრო მეტად გაუტოლდა კაცისას, ბევრისთვის რთულია ძველი წესების დაცვა.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
პომიდორი და ყაბაყი
კვერცხი ისპანახითა და სოკოთი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან – გემრიელი ქართული კერძის, ქათმის ჩაშუშულის მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან – გემრიელი ქართული კერძის, ქათმის ჩაშუშულის მოსამზადებლად.
ავტორი:
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
ავტორი:
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
ავტორი:
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
ავტორი: