რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კალაბაშის სუპი

გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.

1:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

თუ ვეგეტარიანელი ხართ, ნაღების ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქოქოსის რძე. ბარდა მას სისქეს და პროტეინს მატებს. ამ სუპის მომზადება ბარდის გარეშეც შეიძლება, თუ უფრო თხელი და მსუბუქი სუპის მომზადება გსურთ. 

 

კალაბაში ვიტამინებით მდიდარი ბოსტნეულია, მისი შეძენა აგროჰაბში არის შესაძლებელი.

რეცეპტის ინგრედიენტები
250   გრამი კალაბაში
50   გრამი ბარდა
12   ჭიქა ბოსტნეულის ბულიონი
2   კბილი ნიორი
14   ჩ/კ ჯანჯაფილი
1   ცალი ხახვი
2   ჭიქა წყალი
5   ს/კ ნაღები
გემოვნებით მარილი და პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კალაბაში გარეცხეთ და გაჭერით 4 ნაწილად. გაასუფთავეთ შიგნით არსებული რბილი თესლისგან და დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად.

2

ბარდა გააჩერეთ წყალში 4 საათის განმავლობაში, შემდეგ დადგით ცეცხლზე და ადუღეთ 35 წუთის განმავლობაში დარბილებამდე. მზად რომ იქნება, გადმოდგით ცეცხლიდან და გაწურეთ.

3

ქვაბში ჩაასხით 2 ჭიქა წყალი, ჩაყარეთ დაჭრილი კალაბაში, ბოსტნეულის ბულიონი, დაჭყლეტილი ნიორი, დაჭრილი ხახვი და წვრილად დაჭრილი ჯანჯაფილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, ხარშეთ 25 წუთის განმავლობაში.

4

გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ ოდნავ გაგრილება.

5

ბლენდერში მოათავსეთ ბარდა და კალაბაში თავის წვენთან ერთად და კარგად დააბლენდერეთ.

6

ქვაბში მოათავსეთ მიღებული მასა, დაუმატეთ 5 სუფრის კოვზი ნაღები. გემოვნებით შეაზავეთ მარილით და პილპილით. მაგიდასთან მიტანამდე შეათბეთ და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
ავტორი:
კულინარია გთავაზობთ უძველესი ქართული ტრადიციული კერძის, ჩახოხბილის რეცეპტს.
კულინარია გთავაზობთ უძველესი ქართული ტრადიციული კერძის, ჩახოხბილის რეცეპტს.
ავტორი:
მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.
მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.
ავტორი:
ქათმის საცივი ქართული კულინარიის კიდევ ერთი მარგალიტია. დაამშვენეთ სადღესასწაულო სუფრა ქართულად!
ქათმის საცივი ქართული კულინარიის კიდევ ერთი მარგალიტია. დაამშვენეთ სადღესასწაულო სუფრა ქართულად!
ავტორი: