რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კალაბაშის სუპი

გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.

1:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

თუ ვეგეტარიანელი ხართ, ნაღების ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქოქოსის რძე. ბარდა მას სისქეს და პროტეინს მატებს. ამ სუპის მომზადება ბარდის გარეშეც შეიძლება, თუ უფრო თხელი და მსუბუქი სუპის მომზადება გსურთ. 

 

კალაბაში ვიტამინებით მდიდარი ბოსტნეულია, მისი შეძენა აგროჰაბში არის შესაძლებელი.

რეცეპტის ინგრედიენტები
250   გრამი კალაბაში
50   გრამი ბარდა
12   ჭიქა ბოსტნეულის ბულიონი
2   კბილი ნიორი
14   ჩ/კ ჯანჯაფილი
1   ცალი ხახვი
2   ჭიქა წყალი
5   ს/კ ნაღები
გემოვნებით მარილი და პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კალაბაში გარეცხეთ და გაჭერით 4 ნაწილად. გაასუფთავეთ შიგნით არსებული რბილი თესლისგან და დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად.

2

ბარდა გააჩერეთ წყალში 4 საათის განმავლობაში, შემდეგ დადგით ცეცხლზე და ადუღეთ 35 წუთის განმავლობაში დარბილებამდე. მზად რომ იქნება, გადმოდგით ცეცხლიდან და გაწურეთ.

3

ქვაბში ჩაასხით 2 ჭიქა წყალი, ჩაყარეთ დაჭრილი კალაბაში, ბოსტნეულის ბულიონი, დაჭყლეტილი ნიორი, დაჭრილი ხახვი და წვრილად დაჭრილი ჯანჯაფილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, ხარშეთ 25 წუთის განმავლობაში.

4

გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ ოდნავ გაგრილება.

5

ბლენდერში მოათავსეთ ბარდა და კალაბაში თავის წვენთან ერთად და კარგად დააბლენდერეთ.

6

ქვაბში მოათავსეთ მიღებული მასა, დაუმატეთ 5 სუფრის კოვზი ნაღები. გემოვნებით შეაზავეთ მარილით და პილპილით. მაგიდასთან მიტანამდე შეათბეთ და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
პომიდორი და ყაბაყი
კვერცხი ისპანახითა და სოკოთი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ცხარე, სუნელებით შეზავებული ოსტრი ქართულ კულინარიაში პოპულარული კერძია.
ცხარე, სუნელებით შეზავებული ოსტრი ქართულ კულინარიაში პოპულარული კერძია.
ავტორი:
მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.
მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.
ავტორი:
ბაჟე ქართული ტრადიციული სოუსია, რომელიც ნიგვზით, ნივრითა და სუნელებით მზადდება. მიირთვით შემწვარ ქათამთან ან ღომთან ერთად.
ბაჟე ქართული ტრადიციული სოუსია, რომელიც ნიგვზით, ნივრითა და სუნელებით მზადდება. მიირთვით შემწვარ ქათამთან ან ღომთან ერთად.
ავტორი:
ნამდვილი ქართული, საზაფხულო, მარტივი და გემრიელი ჩიჟი–ბიჟი :)
ნამდვილი ქართული, საზაფხულო, მარტივი და გემრიელი ჩიჟი–ბიჟი :)
ავტორი: