რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ოსტრი

ცხარე, სუნელებით შეზავებული ოსტრი ქართულ კულინარიაში პოპულარული კერძია.
ცხარე, სუნელებით შეზავებული ოსტრი ქართულ კულინარიაში პოპულარული კერძია.

2:20:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
800   გრამი მჭლე საქონლის ხორცი
2   ცალი დაფნის ფოთოლი
100   გრამი კარაქი
3   თავი ხახვი
4   ცალი პამიდორი
2   კბილი ნიორი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
1   ს/კ პამიდვრის პიურე/ტომატ-პასტა
1   ს/კ წითელი ცხარე წიწაკა
15   გრამი ოხრახუში
მარილი გემოვნებით
200   გრამი მჟავე კიტრი (სურვილისამებრ)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ხორცი საშუალო ზომის კუბიკებად და მოათავსეთ ქვაბში. ჩაუმატეთ დაფნის ფოთლები და დაასხით 200 მილილიტრი წყალი. დადგით დაბალ ცეცხლზე 2 საათით. დროგამოშვებით ურიეთ. მომზადებული ხორცი ძალიან რბილი უნდა იყოს. გადაწურეთ ნახარში წყალი და გადაინახეთ.

2

ხორცს ქვაბში 100 გრამი კარაქი ჩაუმატეთ და გემოვნებისამებრ მოაყარეთ მარილი. თხლად დაჭერით ხახვის მოზრდილი თავები და ჩაუმატეთ. შეურიეთ ეს ყველაფერი და დადგით დაბალ ცეცხლზე 7-8 წუთით. ხშირ-ხშირად ურიეთ. ხახვმა ფერი უნდა იცვალოს.

3

შემდეგ დაჭერით 4 ცალი დიდი, კანგაცლილი პამიდორი და ჩაუმატეთ. მაშინთვე მოურიეთ და განაგრძეთ შუშვა მინიმალურ ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში.

4

ბოლოს თხლად დაჭერით ნიორი და ჩაუმატეთ ხორცს ხმელ ქინძთან და ტომატ-პასტასთან ერთად. მოურიეთ და ჩაამატეთ წითელი ცხარე წიწაკა. ჩაუმატეთ მარილიც, თუ ამას თქვენი გემოვნება მოითხოვს. მოურიეთ და ჩაუმატეთ გადანახული ბულიონი. ისევ მოურიეთ და განაგრძეთ დაბალ ცეცხლზე მზადება 5 წუთით.

5

საბოლოოდ წვრილად დაჭერით ოხრახუში, ჩაუმატეთ და მოურიეთ. დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 5 წუთით და კერძი მზადაა. სურვილისამებრ ჩაუმატეთ დაჭრილი მჟავე კიტრიც და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ნამცხვარი ჭიანჭველას ბუდე
სტაფილოს და კიტრის სალათი
ბაქლავა
ბაქლავა
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ავტორი:
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
ავტორი:
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
წარმოგიდგენთ წიწაკისა და ხახვის სამარხვო საცივის რეცეპტს თქვენი ქართული სადღესასწაულო სუფრისთვის!
ავტორი:
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
ავტორი:
კულინარია გთავაზობთ უძველესი ქართული ტრადიციული კერძის, ჩახოხბილის რეცეპტს.
კულინარია გთავაზობთ უძველესი ქართული ტრადიციული კერძის, ჩახოხბილის რეცეპტს.
ავტორი: