რძე დიდ სათქვეფ თასში ჩაასხით და მოაყარეთ საფუარი. დატოვეთ ასე 5 წუთით. შეურიეთ შაქარი, კვერცხი, ½ ჭიქა კარაქი, მარილი და კარგად ათქვიფეთ. თანდათანობით, შეურიეთ ფქვილი რბილი ცომის მისაღებად. დააფარეთ თასს და დადგით თბილ ადგილას, სანამ ცომი არ აფუვდება, დაახლოებით 1 საათით.
ცომი ჩაზილეთ, დააფარეთ და დაელოდეთ ისევ აფუვდეს. გაიმეორეთ კიდევ ორჯერ.
ცომისგან 5–7 სმ–ის გუნდები გამოჭერით, დაამრგვალეთ და წინასწარ მომზადებილ საცხობ ლანგარზე მოათავსეთ, ისე რომ კიდეებზე ეხებოდეს. გაიმეორეთ 36 ცომის გუნდის შემთხვევაში. დააფარეთ და დატოვეთ, რათა ამოფუვდეს.
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. მსუბუქაად წაუსვუთ ცხიმი 23X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.
ფუნთუშები წინასწარ გახურებულ ღუმელში აცხვეთ, სანამ თავზე არ გადაიბრაწება, დაახლოებით 10–15 წუთით. როდესაც ფუნთუშები გამოცხვება, გამდნარი კარაქი მოასხით ზემოდან. მიირთვით თბილი.