რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხალადეცი

ხალადეცი ზამთარში მოსამზადებელი დელიკატესია. მისი მომზადება ერთი შეხედვით შეიძლება, რთულად მოგეჩვენოთ. თუმცა, თუ ყველა ეტაპს გულდასმით მიყვებით, მიხვდებით, რომ ამაში რთული არაფერია.
ხალადეცი ზამთარში მოსამზადებელი დელიკატესია. მისი მომზადება ერთი შეხედვით შეიძლება, რთულად მოგეჩვენოთ. თუმცა, თუ ყველა ეტაპს გულდასმით მიყვებით, მიხვდებით, რომ ამაში რთული არაფერია.
3

2:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ხალადეცის მომზადების ყველაზე რთული ეტაპი ღორის თავ-ფეხის გასუფთავება, მისი მოხარშვა და გამორჩევაა. ღორის ახალი თავ-ფეხი უნდა გარეცხოთ, შემდეგ კარგად გატრუსოთ, გაფხიკოთ და კიდევ ერთხელ გარეცხოთ.

 

რეცეპტის ინგრედიენტები
ღორის თავ-ფეხი
4   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ს/კ შავი პილპილის მარცვლები
1   თავი დიდი ხახვი
1   ცალი დიდი სტაფილო
3   თავი ნიორი
დაფქული წითელი წიწაკა
მარილი
1   ჩ/ჭ თეთრი ღვინო
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ქვაბში ჩავყაროთ 4 ცალი დაფნის ფოთოლი, პილპილის სურნელოვანი ბურთულები, 1 თავი ხახვი, 1 დიდი სტაფილო. დავუმატოთ ღორის თავ-ფეხი და მოვხარშოთ მაგრად. სტაფილო არ უნდა ჩაიხარშოს, როგორც კი მოიხარშება ამოიღეთ ქვაბიდან. შემდეგ ეტაპზე გასაფორმებლად დაგვჭირდება.

2

ღორის თავ-ფეხს მოვაცილოთ ძვლები და წვრილად დავჭრათ/ხელით დავაქუცმაცოთ. უნდა გამოვარჩიოთ დაახლოებით 1,5-2 კილოგრამი ხორცი (რეცეპტის ინგრედიენტები ამ პროპორციაზეა გათვლილი).

3

წვრილად დაჭრილი ხორცი გადავიტანოთ შესაბამისი ზომის ქვაბში, დავასხათ ხორცის ნახარში. ნახარშ წვენს მთლიანად თუ დავასხამთ დაქუცმაცებულ ხორცს, შეიძლება თხელი გამოვიდეს. ნახარში ხორცს დაახლოებით 2 თითის დადებაზე უნდა ასცდეს. თუ ბევრი ცხიმი აქვს, მოვაცალოთ. დავდგათ ცეცხლზე და რომ ადუღდება ჩავუმატოთ 4 დიდი თავი დანაყილი ნიორი, მარილი, წითელი მსხვილად დაფქული წიწაკა გემოვნებით და ერთი ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო. ადუღებისთანავე გადმოვდგათ ცეცხლიდან.

4

წინასწარ გამზადებულ ღრმა ჭურჭელში ჩავაწყოთ ლამაზად დაჭრილი სტაფილო და ჩავასხათ ხორციანი ნახარში სასურველ სიმაღლემდე.

5

კარგად რომ გაცივდება, შევდგათ მაცივარში. დაახლოებით 2 საათში შედედდება, თუმცა, აჯობებს, რომ მომზადებიდან მეორე დღეს მიირთვათ.

6

სუფრაზე მიტანისას გადმობრუნებული დავდოთ თეფშზე ან ლანგარზე. ხალადეცი უნდა მივირთვათ მდოგვთან ან ტყემალთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ნამცხვარი ჭიანჭველას ბუდე
სტაფილოს და კიტრის სალათი
ბაქლავა
ბაქლავა
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ავტორი:
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
შეწვით ღორის სუკი გემრიელად – მარცვლოვანი მდოგვით, ნივრითა და სხვადასხვა სანელებლებით.
შეწვით ღორის სუკი გემრიელად – მარცვლოვანი მდოგვით, ნივრითა და სხვადასხვა სანელებლებით.
ავტორი:
კიდევ ერთი რეცეპტი ღორის ხორცის გემრიელად მოსამზადებლად.
კიდევ ერთი რეცეპტი ღორის ხორცის გემრიელად მოსამზადებლად.
ავტორი:
რბილი, წვნიანი და არომატული შემწვარი სუკის რეცეპტი მთელი ოჯახისათვის.
რბილი, წვნიანი და არომატული შემწვარი სუკის რეცეპტი მთელი ოჯახისათვის.
ავტორი:
იხილეთ ყველაზე პოპულარული ავტორის, მარიეტას რეცეპტი ღორის კანჭის გემრიელად შესაწვავად.
იხილეთ ყველაზე პოპულარული ავტორის, მარიეტას რეცეპტი ღორის კანჭის გემრიელად შესაწვავად.
ავტორი: