რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხაჭოს ნამცხვარი

დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.

1:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ცალი კვერცხი
12   კგ. შაქარი
300   გრამი ხაჭო
200   გრამი მარგარინი
1   ქილა მაწონი
1   ჩ/კ სოდა
1   კგ. ფქვილი
2   გრამი ვანილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

3 კვერცხი და შაქარი, ხაჭო, მარგარინი თანმიმდევრულად შევათქვიფოთ მიქსერით ერთმანეთს.

2

სოდა ჩავყაროთ მაწონში, ავურიოთ და ჩავუმატოთ მიქსერით ათქვეფილ მასას.

3

გავაგრძელოთ მიქსერით მორევა და ნელ-ნელა ჩავუმატოთ ფქვილი, სანამ არაჟანზე ოდნავ სქელ ცომს არ მივიღებთ.

4

თასზე დავყაროთ ფქვილი და სადილის კოვზით ცომს ჩამოვაჭრათ პატარ-პატარა გუნდები. გუნდები ამოვავლოთ თასზე დაყრილ ფქვილში.

5

ფქვილში ამოვლებული ოდნავ გაბრტყელებული გუნდები დავალაგოთ მარგარინწასმულ ღუმელის ლანგარზე, შევდგათ ღუმელში და ვაცხოთ 250° C ტემპერატურაზე. 10-15 წუთში, როდესაც ნამცხვარი კარგად შეწითლდება, გამოვიღოთ ღუმელიდან და გავაგრილოთ.

6

შეგვიძლია ცომის მასას შევურიოთ ქიშმიშიც.

ხაჭოს ნამცხვარი გემრიელი და სასარგებლო დესერტია. გამოცხობის შემდეგ დიდხანს ძლებს და დროთა განმავლობაში უფრო და უფრო გემრიელდება. ადვილი წასაღები და ნოყიერია მოგზაურობისას. 

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
ავტორი:
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
ავტორი:
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ყველაზე გემრიელი ბრაუნის მოსამზადებლად. დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრას.
მარტივი რეცეპტი ყველაზე გემრიელი ბრაუნის მოსამზადებლად. დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრას.
ავტორი: