რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მთვრალი ალუბალი

გამორჩეული, რბილი და უნაზესი ნამცხვარი - განსაკუთრებული არომატით :)
გამორჩეული, რბილი და უნაზესი ნამცხვარი - განსაკუთრებული არომატით :)

2:00:00
15 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ს/კ უმარილო კარაქი
1 12   ჭიქა თეთრი შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჭიქა თბილი რძე
1 13   ჭიქა ფქვილი
34   ჭიქა დაუმტკბარი კაკაოს ფხვნილი
2 12   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
18   ჩ/კ ზღვის მარილი
4   ჭიქა (450 გრ) ალუბალი
12   ჭიქა ოქროსფერი რომი
14   ჭიქა ცივი გაფილტრული წყალი
1   ჭიქა უმარილო კარაქი
3   ჭიქა შაქრის პუდრა
14   ჩ/კ ზღვის მარილი
450   გრამი კრემ–ყველი
4   ს/კ გადანახული ალუბლის სიროფი
ნახევრად ტკბილი შოკოლადი
ალუბალი მოსართავად
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ალუბლის მომზადება: გარეცხეთ 450 გრ ალუბალი და მოაშორეთ კურკა. დაჭერით და მოათავსეთ საშუალო თასში 0.5 ჭიქა ოქროსფერ რომთან ერთად. გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათით. შემდეგ თასის ზემოდან მოათავსეთ საწური და ზედ ალუბალი გადაიტანეთ. ალუბალი და თასში დაგროვებული სიროფიც ცალცალკე შეინახეთ.

2

შოკოლადის ბისკვიტის მომზადება: წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C–ზე. მოუსვით კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი, ორ ცალ 20 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.

3

თასში ათქვიფეთ 4 ს/კ დარბილებული კარაქი, 1.5 ჭიქა შაქარი, 2 ცალი კვერცხი და 1 ჩ/კ ვანილი. თქვიფეთ მაღალ სიჩქარეზე გაღიავებამდე და ფაფუკი მასის მიღებამდე. შეურიეთ 1 ჭიქა თბილი რძე და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

4

1 1/3 ჭიქა ფქვილი, ¾ ჭიქა დაუმტკბარი კაკაო, 1/8 ჩ/კ მარილი და 2 ½ ჩ/კ გამაფხვიერებელი ერთად გაცერით. გაცრილი ინგრედიენტები ცომში კარგად შეურიეთ და ათქვიფეთ. მიღებული ცომი წინასწარ გამზადებულ ორ ცალ საცხობ ლანგარზე თანაბრად გადაანაწილეთ და აცხვეთ 175 C-ზე 30 წუთით, ან სანამ ნამცხვრის ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

5

გამოიღეთ ღუმელიდან. როცა ბისკვიტები ცოტა შეგრილდება რკინის ცხაურზე გადმოიტანეთ და ბოლომდე გააგრილეთ.

6

კრემის მომზადება: თასში მიქსერით 1 ჭიქა დარბილებული უმარილო კარაქი, 3 ჭიქა შაქრის პუდრა და ¼ ჩ/კ მარილი დაბალ სიჩქარეზე კარგად შერევამდე თქვიფეთ (1 წუთით). გაზარდეთ სიჩქარე საშუალომდე და თქვიფეთ გაღიავებამდე და ფაფუკი მასის მიღებამდე (2 წთ).

7

კრემ–ყველი 16 ნაწილად დაყავით და თასში მასას სათითაოდ შეათქვიფეთ. როცა კრემ–ყველს ბოლომდე შეურევთ კიდევ 1 წუთით განაგრძეთ თქვეფა.

8

დაუმატეთ 4 ს/კ გადანახული ალუბლისა და რომის სიროფი და 1 წუთის განმავლობაში ნელ–ნელა შეურიეთ მასას. დარჩენილი სიროფი შეინახეთ და კრემი ნამცხვრის მორთვამდე მაცივარში შედგით.

9

როცა კრემის მომზადებას მორჩებით, ნამცხვრის თითოეული ფენა შუაში ჰორიზონტალურად გაჭერით ისე, რომ 4 თანაბარი ფენა მიიღოთ (ფენები კრემის მომზადებამდე არ გაჭრათ, რადგან გამოშრება). ერთი ფენა ნამცხვრის სადგამ ლანგარზე მოათავსეთ (გაჭრილი ზედაპირით ზემოთ).

10

1/4 ჭიქა ცივი წყალი დარჩენილ ალუბლის სიროფში შეურიეთ. ნამცხვრის პირველი ფენა 1/3 ჭიქა ალუბლისა და რომის სიროფით დანამეთ. გადაუსვით კრემი და მოალაგეთ მთვრალი ალუბლების მესამედი ნაწილი. გაიმეორეთ ეს ეტაპები დარჩენილი სამი ფენის შემთხვევაში. ბოლო ფენას დანამვა აღარ სჭირდება და არც კრემი გადაუსვათ. შედგით მაცივარში 15–20 წუთით, შემდეგ გამოიღეთ და თავზე და გვერდებზე გადაუსვით კრემი. მორთეთ მთელ–მთელი ალუბლებით და გახეხილი შოკოლადით. გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს :)

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)
მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)
ავტორი:
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ავტორი:
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
ავტორი:
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
ავტორი: