რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნამცხვარი ყავასთან

ეს ისეთი ნამცხვარია, გაუთავებლად რომ ჭამ და ვერ ეშვები. საუკეთესოა ყავასთან.
ეს ისეთი ნამცხვარია, გაუთავებლად რომ ჭამ და ვერ ეშვები. საუკეთესოა ყავასთან.

0:00:00
15 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
34   ჭიქა შაქარი
2   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
12   ჩ/კ მარილი
115   გრამი კარაქი
1   ცალი კვერცხი
34   ჭიქა რძე, ან საჭიროებისამებრ
1 12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
14   ჭიქა ფქვილი
23   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
55   გრამი კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსზე. მოაცხეთ ცხიმი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი 12×33სმ ზომის საცხობ ფორმას.

2

მოამზადეთ ტკბილი მასა გასაფორმებლად: საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ 1/4 ჭიქა ფქვილი, 2/3 ჭიქა შაქარი და 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი. ჩაჭყლიტეთ 55 გრამი კარაქი დანამცეცებული მასის მისაღებად.

3

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ 2 ჭიქა ფქვილი, 3/4 ჭიქა შაქარი, 2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი და 1/2 ჩაის კოვზი მარილი. ჩაჭყლიტეთ 115 გრამი კარაქი დანამცეცებული მასის მიღებამდე.

4

ჩატეხეთ კვერცხი ჭიქაში და შეავსეთ რძით. ჩაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტიც. შემდეგ მოასხით ცომის დანამცეცებულ მასას და ურიეთ, სანამ არ გაიჟღინთება. თანაბრად გადაანაწილეთ საცხობ ლანგარზე და მოაყარეთ დანამცეცებული მასა გასაფორმებლად.

5

აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ქათამი სოკოს სოუსით
ბრიუსელის კონბოსტოს პასტა
პომიდორი და ყაბაყი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ვაშლის უგემრიელესი ნამცხვარი ამ მარტივი რეცეპტით ძალიან მცირე დროში მზადდება :)
ვაშლის უგემრიელესი ნამცხვარი ამ მარტივი რეცეპტით ძალიან მცირე დროში მზადდება :)
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)
მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)
ავტორი:
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
ავტორი:
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი: