რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ატმის ნამცხვარი

მარტივი, ნაზი, არომატული ატმის ნამცხვარი მეგობრების გასამასპინძებლად :)
მარტივი, ნაზი, არომატული ატმის ნამცხვარი მეგობრების გასამასპინძებლად :)

1:25:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
14   ჩ/კ მარილი
34   ჭიქა დარბილებული უმარილო კარაქი
1   კგ. შაქარი
3   ცალი დიდი კვერცხი
12   ჩ/კ გახეხილი ლიმონის ცედრა
14   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
4   ცალი მწიფე ატამი
შაქრის პუდრა მოსაყრელად
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. 22 სმ ზომის მრგვალ საცხობ ლანგარს მოახსით საცხობი სპრეი.

2

პატარა თასში ერთად ათქვიფეთ 1 1/2 ჭიქა ფქვილი, 1 1/2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი და 1/4 ჩ/კ მარილი.

3

დიდ თასში 1 1/2 ჭიქა დარბილებული კარაქი და 1 ჭიქა შაქარი საშუალო ან მაღალ სიჩქარეზე ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ ( 4–5 წუთით).

4

დაუმატეთ კვერცხები სათითაოდ და თითოეულის დამატების შემდეგ კარგად ათქვიფეთ. შემდეგ შეურიეთ ½ ჩ/კ გახეხილი ლიმონის ცედრა და ¼ ჩ/კ ვანილი ექსტრაქტი.

5

მიღებულ ნაზავს ფქვილის ნაზავი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

6

ატამი გათალეთ და კუბიკებად დაჭერით. კოვზით დაჭრილი ატამი ცომს ისე შეურიეთ, რომ თანაბრად გადანაწილდეს. ცომი წინასწარ გამზადებულ ფორმაზე გადატანეთ და აცხვეთ 180 C-ზე 1 საათით და 5 წუთით.

7

გამოიღეთ ღუმელიდან და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. როცა გაცივდება მოაყარეთ შაქრის პუდრა და მორთეთ ატმის ნაჭრებით. მიირთვით ჩაისთან ან ყავასთან ერთად.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან უგემრიელესი ვაშლის პეროგის მოსამზადებლად. შეაფასეთ.
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან უგემრიელესი ვაშლის პეროგის მოსამზადებლად. შეაფასეთ.
ავტორი:
გთავაზობთ რბილ, ჰაეროვან ხაჭოს ნამცხვარს, რომელიც თქვენს ოჯახში გულგრილს არავის დატოვებს
გთავაზობთ რბილ, ჰაეროვან ხაჭოს ნამცხვარს, რომელიც თქვენს ოჯახში გულგრილს არავის დატოვებს
ავტორი:
მარტივად მოსამზადებელი უგემრიელესი რბილი  ბრაუნის რეცეპტი.
მარტივად მოსამზადებელი უგემრიელესი რბილი ბრაუნის რეცეპტი.
ავტორი: