რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხაჭოს ნამცხვარი

ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრამი ხაჭო
250   გრამი კარაქი
6   ცალი კვერცხი
4   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჭიქა შაქარი
15   გრამი გამაფხვიერებელი
12   ცალი ლიმონი
1   ჩ/კ დამტკბარი ვანილი
12   ჭიქა ქიშმიში
12   ჭიქა ცუკატები
მწიკვი მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კვერცხი კარგად ათქვიფეთ (ერთი ცალი გადაინახეთ მინანქრისთვის) 1 ჭიქა შაქართან და ვანილთან ერთად. დაადნეთ და შეაგრილეთ კარაქი. ნახევარი ლიმონიდან გამოწურეთ წვენი და კარაქთან და მწიკვ მარილთან ერთად, დაამატეთ ათქვეფილ კვერცხს. მიღებულ მასას დაამატეთ ხაჭო (შეგიძლიათ, ხაჭო წინასწარ დააბლენდეროთ, რათა არ ჰქონდეს კოლტები).

2

დაამატეთ საფუართან არეული ფქვილი და მოზილეთ ელასტიური, სქელი ცომი. შეგიძლიათ, ცომი ორ ნაწილად გაყოთ და ნამცხვრის ერთი ნაწილი მოამზადოთ ცუკატებით, მეორე კი, – ქიშმიშით.

3

მოათავსეთ ცომი ფორმებში (სილიკონის ფორმებს ცხიმი არ სჭირდება, რკინისას კი ძირზე დასჭირდება ცხიმიც და ცოტაოდენი ფქვილიც). აცხვეთ 180°- მდე გაცხელებულ ღუმელში 40-50 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად, შეამოწმეთ გამოცხვა თუ არა კბილის ჩხირით.

4

მოამზადეთ მინანქარი; კარგად ათქვიფეთ გადანახული კვერცხის ცილა და ნახევარი ჭიქა შაქარი. უნდა მიიღოთ ფუმფულა და მდგრადი მასა. მას შემდეგ, რაც ნამცხვარი გაცივდება, წაუსვით მინანქარი და მოაყარეთ ფერადი მოსართავი ფანტელები.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
ავტორი:
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
ავტორი:
გერმანული ვაშლის ნამცხვარი უგემრიელესი დესერტია და ის იოლი მოსამზადებელია!
გერმანული ვაშლის ნამცხვარი უგემრიელესი დესერტია და ის იოლი მოსამზადებელია!
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ყველაზე გემრიელი ბრაუნის მოსამზადებლად. დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრას.
მარტივი რეცეპტი ყველაზე გემრიელი ბრაუნის მოსამზადებლად. დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრას.
ავტორი: