რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხაჭოს ნამცხვარი

ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრამი ხაჭო
250   გრამი კარაქი
6   ცალი კვერცხი
4   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჭიქა შაქარი
15   გრამი გამაფხვიერებელი
12   ცალი ლიმონი
1   ჩ/კ დამტკბარი ვანილი
12   ჭიქა ქიშმიში
12   ჭიქა ცუკატები
მწიკვი მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კვერცხი კარგად ათქვიფეთ (ერთი ცალი გადაინახეთ მინანქრისთვის) 1 ჭიქა შაქართან და ვანილთან ერთად. დაადნეთ და შეაგრილეთ კარაქი. ნახევარი ლიმონიდან გამოწურეთ წვენი და კარაქთან და მწიკვ მარილთან ერთად, დაამატეთ ათქვეფილ კვერცხს. მიღებულ მასას დაამატეთ ხაჭო (შეგიძლიათ, ხაჭო წინასწარ დააბლენდეროთ, რათა არ ჰქონდეს კოლტები).

2

დაამატეთ საფუართან არეული ფქვილი და მოზილეთ ელასტიური, სქელი ცომი. შეგიძლიათ, ცომი ორ ნაწილად გაყოთ და ნამცხვრის ერთი ნაწილი მოამზადოთ ცუკატებით, მეორე კი, – ქიშმიშით.

3

მოათავსეთ ცომი ფორმებში (სილიკონის ფორმებს ცხიმი არ სჭირდება, რკინისას კი ძირზე დასჭირდება ცხიმიც და ცოტაოდენი ფქვილიც). აცხვეთ 180°- მდე გაცხელებულ ღუმელში 40-50 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად, შეამოწმეთ გამოცხვა თუ არა კბილის ჩხირით.

4

მოამზადეთ მინანქარი; კარგად ათქვიფეთ გადანახული კვერცხის ცილა და ნახევარი ჭიქა შაქარი. უნდა მიიღოთ ფუმფულა და მდგრადი მასა. მას შემდეგ, რაც ნამცხვარი გაცივდება, წაუსვით მინანქარი და მოაყარეთ ფერადი მოსართავი ფანტელები.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
ავტორი:
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
ავტორი:
ეს ისეთი ნამცხვარია, გაუთავებლად რომ ჭამ და ვერ ეშვები. საუკეთესოა ყავასთან.
ეს ისეთი ნამცხვარია, გაუთავებლად რომ ჭამ და ვერ ეშვები. საუკეთესოა ყავასთან.
ავტორი: