რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვაშლის შარლოტკა

მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)
მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)

1:15:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
6   ცალი დიდი კვერცხი
1   ჭიქა შაქარი
1 13   ჭიქა ფქვილი
18   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
450   გრამი მწვანე ვაშლი
შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 170 C-ზე. მოუსვით კარაქი 23 სმ ზომის მრგვალ საცხობ ლანგარს.

2

ვაშლი გათალეთ და პატარა ნაწილებად დაჭერით.

3

6 ცალი კვერცხი (ოთახის ტემპერატურის) 1 ჭიქა შაქართან ერთად მაღალ სიჩქარეზე 6 წუთით გასქელებამდე და ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ.

4

1 1/3 ჭიქა ფქვილი და გამაფხვიერებელი თასში მოათავსეთ და კვერცხის ნაზავში სამ ნაწილად ჩაცერით. თითოეული დამატების შემდეგ კარგად აურიეთ.

5

შეურიეთ დაჭრილი ვაშლი (გადაინახეთ ½ ჭიქა დაჭრილი ვაშლი), კარგად აურიეთ და ცომი ცხიმმოსმულ საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ. თავზე გადანახული დაჭრილი ვაშლი მოაყარეთ და აცხვეთ 170 C-ზე 1 საათით. თავზე უნდა გადაიბრაწოს. გამოიღეთ ღუმელიდან და ლანგარშივე 15 წუთით გააცივეთ. როცა ნამცხვარი ოთახის ტემპერატურისა იქნება, მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ავტორი:
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი:
უგემრიელესი დესერტის რეცეპტი კულინარიაზე!  შეუდექით ცხობას და გემრიელად მიირთვით ;)
უგემრიელესი დესერტის რეცეპტი კულინარიაზე! შეუდექით ცხობას და გემრიელად მიირთვით ;)
ავტორი:
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ავტორი: