რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შოკოლადის ეკლერი

ყველასათვის საყვარელი ეკლერი გემრიელი კრემითა და შოკოლადის მინანქრით შინ მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ :)
ყველასათვის საყვარელი ეკლერი გემრიელი კრემითა და შოკოლადის მინანქრით შინ მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ :)

1:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
50   გრამი დაჭრილი კარაქი
150   მლ. წყალი
70   გრამი ფქვილი
2   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
300   მლ. სქელი ნაღები
14   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
50   გრამი დაჭრილი შოკოლადი
15   გრამი კარაქი
2   ს/კ წყალი
75   გრამი შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 2 ცალ საცხობ ლანგარს ან დააფინეთ პერგამენტი.

2

ცომის გასაკეთებლად: პატარა ქვაბში მოათავსეთ 50 გრ დაჭრილი კარაქი, 150 მლ წყალი და დადგით დაბალ ტემპერატურაზე. კარაქი გაადნეთ და წამოადუღეთ. გადმოდგით გაზქურიდან, დაუმატეთ 70 გრ ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი. ცოტათი გააგრილეთ და შემდეგ ნელ–ნელა შეურიეთ ათქვეფილი კვერცხი. თითოეული დამატების შემდეგ კარგად მოზილეთ.

3

ნაზავი კოვზით საკონდიტრო კრემის ტომარაში გადაიტანეთ და 1 სმ ზომის ჩვეულებრივი მრგვალი ფორმა დაუმაგრეთ. ცომი წინასწარ გამზადებულ ლანგრებზე ეკლერის ფორმით მოასხით (დაახლოებით 13–15 სმ სიგრძის). ეკლერებს შორის ცოტაოდენი ადგილი დატოვეთ. აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 10 წუთით. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 170 C-მდე და აცხვეთ კიდევ 20 წუთით ცომის ამოსვლამდე და გადაბრაწვამდე.

4

გამოიღეთ ღუმელიდან და ერთი მხრიდან შუაში გაჭერით, რომ კარგად გაგრილდეს. მოათავსეთ რკინის ცხაურზე და ბოლომდე გააგრილეთ.

5

კრემის გასაკეთებლად: ნაღები მისქერით მაღალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ. ნელ–ნელა შეურიეთ შაქარი. დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი და თქვიფეთ მყარი და ერთგვაროვანი კრემის მიღებამდე. გადაიტანეთ საკონდიტრო კრემის ტომარაში და გაგრილებული ეკლერები ამოავსეთ.

6

შოკოლადის მინანქრის გასაკეთებლად: შოკოლადი დატეხეთ და თასში მოათავსეთ. გაზქურაზე ქვაბით აადუღეთ წყალი და შოკოლადის თასი ქვაბზე ისე მოათავსეთ, რომ თასის ძირი წყალს არ ეხებოდეს. დაუმატეთ 2 ს/კ წყალი და 15 გრ კარაქი და გადნობამდე ურიეთ. გადმოდგით გაზქურიდან და შეურიეთ შაქრის პუდრა, თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ეკლერებს კოვზით მოასხით და გააგრილეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი:
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
ავტორი:
უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტი, რომელსაც მომზადებისა და დაგემოვნების შემდეგ ყველას გაუზიარებთ!
უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტი, რომელსაც მომზადებისა და დაგემოვნების შემდეგ ყველას გაუზიარებთ!
ავტორი: