რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქლიავისა და ნუშის ხრაშუნა ნამცხვარი

უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტი, რომელსაც მომზადებისა და დაგემოვნების შემდეგ ყველას გაუზიარებთ!
უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტი, რომელსაც მომზადებისა და დაგემოვნების შემდეგ ყველას გაუზიარებთ!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
250   გრამი კარაქი
225   გრამი შაქარი
300   გრამი გატარებული ნუში
165   გრამი ფქვილი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ დარიჩინი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
6   ცალი ქლიავი
50   გრამი ნუშის ფანტელი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. წაუსვით კარაქი და დააფინეთ პერგამენტი (კალკა) 20X30 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.

2

მოათავსეთ კარაქი(უნდა იყოს ძალიან ცივი), შაქარი და გატარებული ნუში სამზარეულოს კომბაინში. თქვიფეთ მანამ, სანამ დაფშვნილ ორცხობილას არ დაემსგავსება. ნარევის ნახევარი კოვზით თასში გადაიტანეთ და გადადგით.

3

კომბაინში დარჩენილ მეორე ნახევარს დაამატეთ 140 გრამი ფქვილი და თქვიფეთ ცომის მიღებამდე. მოათავსეთ ცომი საცხობ ლანგარზე და მოასწორეთ კოვზის ზურგით. აცხვეთ 15–20 წუთით, სანამ არ დაიბრაწება. გააგრილეთ 10 წუთით.

4

შიგთავსის გასაკეთებლად, შემონახული ნარევი კვლავ კომბაინში მოათავსეთ (თავზე მოსაყრელად შეინახეთ რამდენიმე კოვზი). დაამატეთ კვერცხი, 25 გრამი ფქვილი, დარიჩინი და გამაფხვიერებელი, თქვიფეთ რბილი ცომის მიღებამდე. მოასხით თავზე გამომცხვარ ფენას.

5

თავზე მოალაგეთ უკურკო და 6 ნაჭრად დაჭრილი ქლიავის ნაჭრები, დარჩენილი შაქარი და დარიჩინი. აცხვეთ 20 წუთით. შემდეგ მოაყარეთ მოსართავად შენახული რამდენიმე კოვზი შაქრისა და ნუშის ნარევი და ნუშის ფანტელები. აცხვეთ კიდევ 20 წუთის განმავლობაში ან ოქროსფერი შეფერილობის მიღებამდე. დაჭრამდე ლანგარზევე გააცივეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გამორჩეული, რბილი და უნაზესი ნამცხვარი - განსაკუთრებული არომატით :)
გამორჩეული, რბილი და უნაზესი ნამცხვარი - განსაკუთრებული არომატით :)
ავტორი:
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი:
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
ავტორი:
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ავტორი: