რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სტაფილოს ნამცხვარი

მოამზადეთ ამ კულინარიული რეცეპტით გემრიელი სტაფილოს ნამცხვარი. ნუ მოაკლებთ თავს ამ სიამოვნებას!
მოამზადეთ ამ კულინარიული რეცეპტით გემრიელი სტაფილოს ნამცხვარი. ნუ მოაკლებთ თავს ამ სიამოვნებას!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი კვერცხი
1 14   ჭიქა მცენარეული ზეთი
2   ჭიქა შაქარი
2   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ საჭმელი სოდა
2   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
12   ჩ/კ მარილი
2   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
3   ჭიქა გახეხილი სტაფილო
1   ჭიქა დაჭრილი თხლი/ნუში/ნიგოზი
115   გრამი დარბილებული კარაქი
225   გრამი ნაღების ყველი/კრემ-ყველი
4   ჭიქა დაფქული შაქარი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჭიქა დაჭრილი თხლი/ნუში/ნიგოზი
ცოტაოდენი ცხიმი და ფქვილი ფორმისთვის
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F). მოაცხეთ ცხიმი(კარაქი) და მოაყარეთ ფქვილი 22.5×32.5სმ ზომის საცხობ ფორმას.

2

დიდი ზომის თასში კარგად გათქვიფეთ 4 კვერცხი, ზეთი, 2 ჭიქა შაქარი და ვანილის ექსტრაქტი. მეორე თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, სოდა, საცხობი ფხვნილი, მარილი და დარიჩინი. ჩაუმატეთ ეს მშრალი მასა კვერცხის მასას პირველ თასში და კარგად შეურიეთ(კვლავ გამოიყენეთ მიქსერი). ბოლოს ჩაუმატეთ 3 ჭიქა გახეხილი სტაფილო(მიიღებთ 6-8 საშუალო ზომის სტაფილოს გახეხვით) და თხილი(სურვილისამებრ). მოურიეთ, რომ კარგად შეერიოს. გადაიტანეთ ფორმაში და აცხვეთ 40-50 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ნამცხვარი ჯერ ფორმაშივე გააცივეთ 10 წუთით და შემდეგ მოათავსეთ ცხაურზე კარგად გასაცივებლად.

3

ერთად გათქვიფეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი და ნაღების ყველი. ჩაუმატეთ შაქრის ფხვნილი, ვანილის ექსტრაქტი და თქვიფეთ ერთგვაროვანი კრემისებრი მასის მიღებამდე. გადაანაწილეთ კრემი კარგად გაცივებულ ნამცხვარზე და მოაყარეთ ზემოდან თხლად დაჭრილი თხილი/ნუში/ნიგოზი(სურვილისამებრ). P.S. სცადეთ ქიშმიშითაც ;)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ჭიქის ბრაუნს ძალიან უხდება თავზე ვანილის ნაყინი ან ათქვეფილი ნაღების კრემი.
ჭიქის ბრაუნს ძალიან უხდება თავზე ვანილის ნაყინი ან ათქვეფილი ნაღების კრემი.
ავტორი:
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი:
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
ავტორი:
გამორჩეული, რბილი და უნაზესი ნამცხვარი - განსაკუთრებული არომატით :)
გამორჩეული, რბილი და უნაზესი ნამცხვარი - განსაკუთრებული არომატით :)
ავტორი: