რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაყვლის კობლერი

მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)
მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
12   ჩ/კ მარილი
85   გრამი ცივი კარაქი
14   ჭიქა მდუღარე წყალი
2   ს/კ სიმინდის ფქვილი
14   ჭიქა ცივი წყალი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
4   ჭიქა გარეცხილი მაყვალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გარეცხეთ მაყვალი და გაამშრალეთ. გააცხელეთ ღუმელი 200 C გრადუსზე. დაფარეთ საცხობი ლანგარი ალუმინის ფოლგით.

2

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, 1/2 ჭიქა შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ჩააჭყლიტეთ კარაქი, დანამცეცებული მასის მისაღებად. შეურიეთ 1/4 ჭიქა მდუღარე წყალი, სანამ ცომის მასა არ გაიჟღინთება.

3

მეორე თასში ჩაასხით ცივი წყალი და შეურიეთ სიმინდის ფქვილი, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება. შემდეგ კარგად შეურიეთ დარჩენილი 1 ჭიქა შაქარიც, ლიმონის წვენი და გარეცხილი მაყვალი. მიღებული მასა გადაიტანეთ საცხობ ტაფაზე და ხშირი მორევით მიიყვანეთ დუღილამდე(საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე).

4

ცომი კოვზ-კოვზ თანაბრად მოათავსეთ ტაფაში მდუღარე მაყვლიანი მასის ზედაპირზე და გადადგით ჭურჭელი ფოლგიან საცხობ ლანგარზე. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცომი არ შეყავისფერდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი და გემრიელი ნამცხვარი, რომელიც ძალიან უხდება ყავას :)
მარტივი და გემრიელი ნამცხვარი, რომელიც ძალიან უხდება ყავას :)
ავტორი:
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ავტორი:
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
ავტორი:
ეს ნამცხვარი შოკოლადის მოყვარულებს აუცილებლად შეგაყვარებთ თავს. თამამად შეგიძლიათ მეგობრებიც დაპატიჟოთ.
ეს ნამცხვარი შოკოლადის მოყვარულებს აუცილებლად შეგაყვარებთ თავს. თამამად შეგიძლიათ მეგობრებიც დაპატიჟოთ.
ავტორი: