რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაყვლის კობლერი

მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)
მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
12   ჩ/კ მარილი
85   გრამი ცივი კარაქი
14   ჭიქა მდუღარე წყალი
2   ს/კ სიმინდის ფქვილი
14   ჭიქა ცივი წყალი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
4   ჭიქა გარეცხილი მაყვალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გარეცხეთ მაყვალი და გაამშრალეთ. გააცხელეთ ღუმელი 200 C გრადუსზე. დაფარეთ საცხობი ლანგარი ალუმინის ფოლგით.

2

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, 1/2 ჭიქა შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ჩააჭყლიტეთ კარაქი, დანამცეცებული მასის მისაღებად. შეურიეთ 1/4 ჭიქა მდუღარე წყალი, სანამ ცომის მასა არ გაიჟღინთება.

3

მეორე თასში ჩაასხით ცივი წყალი და შეურიეთ სიმინდის ფქვილი, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება. შემდეგ კარგად შეურიეთ დარჩენილი 1 ჭიქა შაქარიც, ლიმონის წვენი და გარეცხილი მაყვალი. მიღებული მასა გადაიტანეთ საცხობ ტაფაზე და ხშირი მორევით მიიყვანეთ დუღილამდე(საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე).

4

ცომი კოვზ-კოვზ თანაბრად მოათავსეთ ტაფაში მდუღარე მაყვლიანი მასის ზედაპირზე და გადადგით ჭურჭელი ფოლგიან საცხობ ლანგარზე. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცომი არ შეყავისფერდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
შოკოლადის ნამცხვარი გერმანიიდან ქოქოსისა და პეკანის კრემით. დაამშვენებს დაბადების დღის სუფრებს :)
შოკოლადის ნამცხვარი გერმანიიდან ქოქოსისა და პეკანის კრემით. დაამშვენებს დაბადების დღის სუფრებს :)
ავტორი:
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ავტორი:
მარტივად მოსამზადებელი უგემრიელესი რბილი  ბრაუნის რეცეპტი.
მარტივად მოსამზადებელი უგემრიელესი რბილი ბრაუნის რეცეპტი.
ავტორი:
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
ავტორი: