რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მოცვის ნამცხვარი ყავისათვის

მარტივი და გემრიელი ნამცხვარი, რომელიც ძალიან უხდება ყავას :)
მარტივი და გემრიელი ნამცხვარი, რომელიც ძალიან უხდება ყავას :)

1:30:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა ქარაქი
1 13   ჭიქა თეთრი შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა კეფირი
4   ჭიქა ფქვილი
3   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ჩ/კ საცხობი სოდა
1   ჩ/კ მარილი
2   ჭიქა მოცვი
23   ჭიქა ფქვილი
23   ჭიქა თეთრი შაქარი
6   ს/კ დარბილებული კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ფორმას. ერთად გაცერით 4 ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა, მარილი და გადადგით.

2

დიდ თასში ½ ჭიქა კარაქი და 1 1/3 ჭიქა შაქარი ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ. თანდათანობით შეათქვიფეთ კვერცხი, შემდეგ შეურიეთ ვანილი. დაუმატეთ ფქვილის ნაზავი კეფირთან ერთად და კარგად შერევამდე თქვიფეთ. შეურიეთ მოცვი. ცომი წინასწარ გაცხელებულ ლანგარზე დაასხით.

3

პატარა თასში აურიეთ 2/3 ჭიქა ფქვილი და 2/3 ჭიქა შაქარი. ჩააჭერით 6 ს/კ კარაქი და აურიეთ (მიიღებთ ფხვიერ მასას). მიღებული ნაზავი ცომს ზემოდან მოაყარეთ.

4

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 45–60 წუთით, ან სანამ ნამცხვრის ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ. გააგრილეთ და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
ავტორი:
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
ავტორი:
გერმანული ვაშლის ნამცხვარი უგემრიელესი დესერტია და ის იოლი მოსამზადებელია!
გერმანული ვაშლის ნამცხვარი უგემრიელესი დესერტია და ის იოლი მოსამზადებელია!
ავტორი: