რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბაქლავა

იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!
იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი თხილეული
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
1   შეკვრა ფილოს ფურცლები
1   ჭიქა მდნარი კარაქი
1   ჭიქა შაქარი
1   ჭიქა წყალი
12   ჭიქა თაფლი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჩ/კ ლიმონის კანის ნახეხი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პირველ რიგში, გააცხელეთ ღუმელი 175C°-მდე(350° ფარენგეიტით). მოაცხეთ ცხიმი 23X33სმ ზომის საცხობ ჭურჭელს

2

დაჭერით 450 გრამი თქვენთვის საყვარელი და სასურველი შერეული თხილეული. შემდეგ მოათავსეთ საშუალო ზომის თასში, ჩაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი და შეურიეთ.

3

1 ჭიქა მდნარი კარაქი უნდა მოაცხოთ ფილოს ფურცლებს. ფილო, ანუ თხელი ცომის მზა ფურცლები ხელმისაწვდომია ქალაქის თურქულ მარკეტებსა და ჰიპერმაკეტებში. ასევე შეგიძლიათ იხილოთ, თუ როგორ მზადდება ფილო სახლის პირობებში.

4

შეძენილი გაყინული ფილო გაალღვეთ სანამ დაიწყებდეთ მის გამოყენებას. მოაჭერით ცომის ფურცლებს ვიწრო ზოლი საცხობი ჭურჭლის ზომის მიხედვით, რათა თავისუფლად განთავსდეს მასში. შემდეგ გადააფარეთ ნესტიანი პირსახოცი ცომს, რათა არ გამოშრეს. ჩააფინეთ ცომის ორი ფურცელი საცხობ ჭურჭელში და კარგად მოაცხეთ მდნარი კარაქი ზევიდან. მოაფრქვიეთ 2-3 სუფრის კოვზი თხილეულის მასა და გაიმეორეთ იგივე პროცედურები მანამ, სანამ ინგრედიენტები არ ამოგეწურებათ.

5

ცომის ბოლო ფენად გამოიყენეთ ფილოს 6 ფურცელი და მასცეზ მოაცხეთ კარაქი ზევიდან. მჭრელი დანის გამოყენებით გააკეთეთ 3 ჰორიზონტალური და 9 დიაგონალური ზოლი 36 ცალი რომბისებრი ნაჭრის მისაღებად. შედგით დაჭრილი ბაქლავა გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 50 წუთი, ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.

6

ამასობაში გახეხეთ ლიმონი კანის 1 ჩაის კოვზი ნახეხის მისაღებად. მცირე ზომის ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ 1 ჭიქა წყალი და 1 ჭიქა შაქარი; საშუალო ცეცხლზე მიიყვანეთ დუღილამდე და შემდეგ ჩაუმატეთ 1/2 ჭიქა თაფლი. ჩაუმატეთ ასევე ვანილის ექსტრაქტი და ლიმონის კანი. დაუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ 20 წუთიც.

7

ბაქლავას ღუმელიდან გამოღებისთანავე მოასხით მომზადებული სიროფი. აცალეთ კარგად გაცივება და მიირთვით გემრიელად!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ავტორი:
ვაშლის უგემრიელესი ნამცხვარი ამ მარტივი რეცეპტით ძალიან მცირე დროში მზადდება :)
ვაშლის უგემრიელესი ნამცხვარი ამ მარტივი რეცეპტით ძალიან მცირე დროში მზადდება :)
ავტორი:
ძალიან ცოტა დროა საჭირო ორი უგემრიელესი შოკოლადის ნამცხვრის მოსამზადებლად.
ძალიან ცოტა დროა საჭირო ორი უგემრიელესი შოკოლადის ნამცხვრის მოსამზადებლად.
ავტორი: