რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვარდებივით ვაშლის ტარტი

გაუმასპინძლიდით ლამაზად და გემრიელად საყვარელ ადამიანებს :)
გაუმასპინძლიდით ლამაზად და გემრიელად საყვარელ ადამიანებს :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 12   ჭიქა ნიგოზი
4   ს/კ უმარილო კარაქი, გამლღვალი
2   ს/კ შაქარი
1   ცალი კვერცხის ცილა
14   ჩ/კ მარილი
1 12   ჭიქა რძე (სასურველია 1%-იანი)
6   ცალი კვერცხის გული
12   ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი
14   ჭიქა სიმინდის სახამებელი
12   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ცალი ვაშლი
ლიმონის წვენი
14   ჭიქა გარგარის ჯემი (სურვილისამებრ)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200°C-მდე.

2

ჩოპერში დააქუცმაცეთ ნიგოზი,პურის ნამცეცის ზომის ნაწილაკების მიღებამდე.

3

მოათავსეთ ნიგოზი დიდ თასში და ჩაუმატეთ ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი: 4 სუფრის კოვზი უმარილო გამლღვალი კარაქი, 2 სუფრის კოვზი შაქარი, 1 ცალი კვერცხის ცილა და ¼ ჩაის კოვზი მარილი და ჩანგლით დასრისეთ.

4

გადაიტანეთ მასა 9-დიუმიან ტარტის საცხობ ფორმაზე მოსახსნელი ძირით.

5

აცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში.

6

ჩაასხით რძე მცირე ზომის ქვაბში და შეათბეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ კიდეებზე ბუშტებს არ გაიკეთებს.

7

საშუალო ზომის თასში გათქვიფეთ კვერცხის გულები ნეკერჩხლის სიროფთან, სიმინდის სახამებელთან და მარილთან ერთად.

8

ნელ-ნელა ჩაასხით ცხელი რძე კვერცხის მასაში ნელი თქვეფით, რომ კვერცხის მასაც შეთბეს.

9

ჩააბრუნეთ ეს მასა ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე. თქვიფეთ მუდმივად, სანამ ნარევი გასქელდება და ბუშტებს გაიკეთებს.

10

ჩაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი.

11

გადაიტანეთ ტემპერატურა გამძლე კონტეინერში, გადაახვიეთ შესაფუთი ცელოფანი ზედაპირზე და გააცივეთ 2 საათის განმავლობაში.

12

გადაანაწილეთ კრემი გამომხვარ ზედაპირზე.

13

შეათბეთ ოთხად გაჭრილი, გულამოცლილი და თხლად დაჭრილი ვაშლი მიკროტალღურ ღუმელში დარბილებამდე.

14

ხელის მსუბუქი მოძრაობით გადააგორეთ, რომ მიიღოთ სპირალისებური ფორმები.

15

განათავსეთ ისინი კრემზე ვერტიკალურად. ეს პროცესი დაიწყეთ ცენტრიდან და შემდეგ გაუყევით კიდეებს.

16

შეათბეთ გარგარის ჯემი და ჩაწურეთ ლიმონი. მოაცხეთ ეს გლაზური ვაშლებს, რომ გახდნენ ისინი ბზინვარე.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ნამცხვარი ჭიანჭველას ბუდე
სტაფილოს და კიტრის სალათი
ბაქლავა
ბაქლავა
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ავტორი:
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
დესერტი ცხობის გარეშე – ორეოს ორცხობილებითა და მდიდარი შოკოლადის განაშით :)
დესერტი ცხობის გარეშე – ორეოს ორცხობილებითა და მდიდარი შოკოლადის განაშით :)
ავტორი:
ჟოლოს ტარტის მომზადება რამდენიმე ინგრედიენტითაა შესაძლებელი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!
ჟოლოს ტარტის მომზადება რამდენიმე ინგრედიენტითაა შესაძლებელი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!
ავტორი:
მოსამზადებლად უმარტივესი და უგემრიელესი ატმის ტარტი თქვენი საყვარელი დესერტი გახდება.
მოსამზადებლად უმარტივესი და უგემრიელესი ატმის ტარტი თქვენი საყვარელი დესერტი გახდება.
ავტორი:
შემოგთავაზებთ უგემრიელეს შოკოლადის ტარტს, ჩემი ინტერპრეტაციით. რომელიც ყველა სეზონზე აქტუალურია და არის მარტივი მოსამზადებელი.
შემოგთავაზებთ უგემრიელეს შოკოლადის ტარტს, ჩემი ინტერპრეტაციით. რომელიც ყველა სეზონზე აქტუალურია და არის მარტივი მოსამზადებელი.
ავტორი: