რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფინური მოცვის ტარტი

მოამზადეთ და გაითვალისწინეთ, რომ მაცივარში შენახვის შემდეგ, ტარტი კიდევ უფრო ნაზი და ერთგვაროვანი ხდება.
მოამზადეთ და გაითვალისწინეთ, რომ მაცივარში შენახვის შემდეგ, ტარტი კიდევ უფრო ნაზი და ერთგვაროვანი ხდება.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 ასეთი ტარტის მომზადება სხვა კენკრითაც შეგიძლიათ.

რეცეპტის ინგრედიენტები
150   გრამი დარბილებული კარაქი
150   გრამი შაქრის ფხვნილი
1   ცალი კვერცხი
200   გრამი ფქვილი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
400   გრამი მოცვი
250   გრამი არაჟანი (20% ან მეტი ცხიმიანობის)
1   ცალი კვერცხი
1   პაკეტი ვანილის შაქარი
50   გრამი შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თავიდანვე ჩართეთ ღუმელი, დააყენეთ 180 გრადუსზე, რომ გახურდეს. ~26 სმ დიამეტრის ფორმას (უკეთესია ისეთი, რომელსაც კედლები ეხსნება) წაუსვით კარაქი ძირზე და გვერდებზე.

2

ცომი: ტარტის ფუძის მოსამზადებლად მიქსერით ათქვიფეთ კარაქი, ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი, კვერცხი, ბოლოს გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში თქვიფეთ, შემდეგ მოათავსეთ ცომი საცხობ ფორმაში და ფქვილიანი ხელით ფრთხილად დატკეპნეთ და გადაანაწილეთ ფორმის ძირსა და კედლებზე ისე, რომ ყველგან მეტ-ნაკლებად თანაბარი სისქის ფუძე გამოგივიდეთ. ფორმის კედლებზე ცომი დაახლოებით 3-4 სმ-ით უნდა ავიდეს. შედგით ცომიანი ფორმა მაცივარში (უკეთესია, თუ საყინულეში შედებთ, სულ რაღაც 7-10 წუთით) და ამასობაში შიგთავსს მიხედეთ.

3

შიგთავსისთვის ათქვიფეთ კვერცხი და შაქრის პუდრი სითეთრემდე, შემდეგ დაამატეთ არაჟანი, ვანილი, და კიდევ 1-2 წუთის განმავლობაში თქვიფეთ.

4

ამოიღეთ ცომიანი ფორმა მაცივრიდან, ხშირ-ხშირად დაჩხვლიტეთ ცომი ძირზე ჩანგლით და შედგით გახურებულ ღუმელში 10 წუთით. 10 წუთის შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან და ოდნავ გამომცხვარ ფუძეს თანაბრად მოაყარეთ მოცვის მთლიანი რაოდენობის 2/3 (მოცვი უნდა იყოს გარჩეული, გარეცხილი და სამზარეულოს პირსახოცზე გამშრალი). თუ ცომი ძალიან ამოფუვდა ღუმელში და ამოიბერა, მოცვის მოყრის შემდეგ ფრთხილად დააწექით მას ხელის გულით, ისე, რომ ცომი ისევ ჩაღმრავდეს და გასწორდეს. მოცვს ზემოდან არაჟნის მასა გადაასხით. იმისათვის, რომ არაჟნის მასა კარგად განაწილდეს მთელს ზედაპირზე, რამდენჯერმე მსუბუქად დააკაკუნეთ ფორმით მაგიდის ზედაპირზე. არაჟანს ზემოდან დარჩენილი მოცვი მოაყარეთ; თუ მოცვი თავისით არ ჩაიძირა არაჟნის მასაში – თითის ოდნავი დაწოლით ნაწილობრივ ჩაძირეთ.

5

შედგით ფორმა ღუმელში და გამოაცხვეთ 30-35 წუთის განმავლობაში. 15 წუთის მერე დახედეთ ნამცხვარს და თუ შეატყობთ, რომ ფუძე უკვე საკმაოდ დაბრაწულია – ოდნავ დაუკელით ტემპერატურას (წესით ასეთი რამ არ უნდა დაგჭირდეთ). გამომცხვარი ტარტი გამოიღეთ, აცალეთ შეგრილება ფორმაში, შემდეგ მოხსენით კედლები. მიირთვით ბოლომდე გაგრილებული.

მეორე დღეს, მაცივარში შენახვის შემდეგ, ტარტი კიდევ უფრო ნაზი და ერთგვაროვანი ხდება. ასეთი ტარტის მომზადება სხვა კენკრითაც შეგიძლიათ.  

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
დესერტი ცხობის გარეშე – ორეოს ორცხობილებითა და მდიდარი შოკოლადის განაშით :)
დესერტი ცხობის გარეშე – ორეოს ორცხობილებითა და მდიდარი შოკოლადის განაშით :)
ავტორი:
ჟოლოს ტარტის მომზადება რამდენიმე ინგრედიენტითაა შესაძლებელი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!
ჟოლოს ტარტის მომზადება რამდენიმე ინგრედიენტითაა შესაძლებელი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!
ავტორი:
შემოგთავაზებთ უგემრიელეს შოკოლადის ტარტს, ჩემი ინტერპრეტაციით. რომელიც ყველა სეზონზე აქტუალურია და არის მარტივი მოსამზადებელი.
შემოგთავაზებთ უგემრიელეს შოკოლადის ტარტს, ჩემი ინტერპრეტაციით. რომელიც ყველა სეზონზე აქტუალურია და არის მარტივი მოსამზადებელი.
ავტორი:
უმარტივესი რეცეპტი ტარტალეტკეის მოსამზადებლად.
უმარტივესი რეცეპტი ტარტალეტკეის მოსამზადებლად.
ავტორი: