რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვარდებივით ვაშლის ტარტი

გაუმასპინძლიდით ლამაზად და გემრიელად საყვარელ ადამიანებს :)
გაუმასპინძლიდით ლამაზად და გემრიელად საყვარელ ადამიანებს :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 12   ჭიქა ნიგოზი
4   ს/კ უმარილო კარაქი, გამლღვალი
2   ს/კ შაქარი
1   ცალი კვერცხის ცილა
14   ჩ/კ მარილი
1 12   ჭიქა რძე (სასურველია 1%-იანი)
6   ცალი კვერცხის გული
12   ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი
14   ჭიქა სიმინდის სახამებელი
12   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ცალი ვაშლი
ლიმონის წვენი
14   ჭიქა გარგარის ჯემი (სურვილისამებრ)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200°C-მდე.

2

ჩოპერში დააქუცმაცეთ ნიგოზი,პურის ნამცეცის ზომის ნაწილაკების მიღებამდე.

3

მოათავსეთ ნიგოზი დიდ თასში და ჩაუმატეთ ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი: 4 სუფრის კოვზი უმარილო გამლღვალი კარაქი, 2 სუფრის კოვზი შაქარი, 1 ცალი კვერცხის ცილა და ¼ ჩაის კოვზი მარილი და ჩანგლით დასრისეთ.

4

გადაიტანეთ მასა 9-დიუმიან ტარტის საცხობ ფორმაზე მოსახსნელი ძირით.

5

აცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში.

6

ჩაასხით რძე მცირე ზომის ქვაბში და შეათბეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ კიდეებზე ბუშტებს არ გაიკეთებს.

7

საშუალო ზომის თასში გათქვიფეთ კვერცხის გულები ნეკერჩხლის სიროფთან, სიმინდის სახამებელთან და მარილთან ერთად.

8

ნელ-ნელა ჩაასხით ცხელი რძე კვერცხის მასაში ნელი თქვეფით, რომ კვერცხის მასაც შეთბეს.

9

ჩააბრუნეთ ეს მასა ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე. თქვიფეთ მუდმივად, სანამ ნარევი გასქელდება და ბუშტებს გაიკეთებს.

10

ჩაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი.

11

გადაიტანეთ ტემპერატურა გამძლე კონტეინერში, გადაახვიეთ შესაფუთი ცელოფანი ზედაპირზე და გააცივეთ 2 საათის განმავლობაში.

12

გადაანაწილეთ კრემი გამომხვარ ზედაპირზე.

13

შეათბეთ ოთხად გაჭრილი, გულამოცლილი და თხლად დაჭრილი ვაშლი მიკროტალღურ ღუმელში დარბილებამდე.

14

ხელის მსუბუქი მოძრაობით გადააგორეთ, რომ მიიღოთ სპირალისებური ფორმები.

15

განათავსეთ ისინი კრემზე ვერტიკალურად. ეს პროცესი დაიწყეთ ცენტრიდან და შემდეგ გაუყევით კიდეებს.

16

შეათბეთ გარგარის ჯემი და ჩაწურეთ ლიმონი. მოაცხეთ ეს გლაზური ვაშლებს, რომ გახდნენ ისინი ბზინვარე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უმარტივესი რეცეპტი ტარტალეტკეის მოსამზადებლად.
უმარტივესი რეცეპტი ტარტალეტკეის მოსამზადებლად.
ავტორი:
მოამზადეთ და გაითვალისწინეთ, რომ მაცივარში შენახვის შემდეგ, ტარტი კიდევ უფრო ნაზი და ერთგვაროვანი ხდება.
მოამზადეთ და გაითვალისწინეთ, რომ მაცივარში შენახვის შემდეგ, ტარტი კიდევ უფრო ნაზი და ერთგვაროვანი ხდება.
ავტორი:
შემოგთავაზებთ უგემრიელეს შოკოლადის ტარტს, ჩემი ინტერპრეტაციით. რომელიც ყველა სეზონზე აქტუალურია და არის მარტივი მოსამზადებელი.
შემოგთავაზებთ უგემრიელეს შოკოლადის ტარტს, ჩემი ინტერპრეტაციით. რომელიც ყველა სეზონზე აქტუალურია და არის მარტივი მოსამზადებელი.
ავტორი:
ჟოლოს ტარტის მომზადება რამდენიმე ინგრედიენტითაა შესაძლებელი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!
ჟოლოს ტარტის მომზადება რამდენიმე ინგრედიენტითაა შესაძლებელი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!
ავტორი: