რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სოკოს სუპი

უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!
უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ს/კ (55გ) უმარილო კარაქი
2   ჭიქა დაჭრილი ხახვი
450   გრამი დაჭრილი სოკო
2   ჩ/კ ხმელი კამა
1   ს/კ პაპრიკა
1   ს/კ სოიოს სოუსი
2   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   ჭიქა რძე
3   ს/კ ფქვილი
1   ჩ/კ მარილი
დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებისამებრ
2   ჩ/კ ლიმონის წვენი
14   ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში
12   ჭიქა არაჟანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდი ზომის ქვაბი დადგით გაზზე და გაადნეთ მასში კარაქი. შუშეთ ხახვი კარაქში 5 წუთის განმავლობაში. ჩაუმატეთ დაჭრილი სოკოც და შუშეთ კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. შეურიეთ კამა, პაპრიკა(დაფქული ბულგარული წიწაკა), სოიოს სოუსი და ქათმის ბულიონი. დაუწიეთ ცეცხლს, დააფარეთ ქვაბს თავსახური და ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში.

2

მცირე ზომის თასში ჩაასხით რძე და შეურიეთ ფქვილი. მიღებული მასა ჩაასხით ქვაბში და კარგად შეურიეთ. ისევ დააფარეთ ქვაბს თავსახური და კიდევ 15 წუთით ადუღეთ, თან ხშირ-ხშირად ურიეთ.

3

ჩაუმატეთ მარილი, დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებისამებრ, ლიმონის წვენი, ოხრახუში და არაჟანი. შეურიეთ და გააცხელეთ 3-5 წუთის განმავლობაში(ნუ აადუღებთ). გადმოდგით ცეცხლიდან და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ყაბაყის ყველიანი ღვეზელები – მიირთვით პომიდვრის საწებელთან ან არაჟანთან ერთად.
ყაბაყის ყველიანი ღვეზელები – მიირთვით პომიდვრის საწებელთან ან არაჟანთან ერთად.
ავტორი:
ავტორი:
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ავტორი:
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
ავტორი: