რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კალმარი პაშტეტით

მიირთვით კალმარი გემრიელად, პაშტეტით, კვერცხით, ბოსტნეულითა და ვიტამინებით მდიდარი მწვანილით.
მიირთვით კალმარი გემრიელად, პაშტეტით, კვერცხით, ბოსტნეულითა და ვიტამინებით მდიდარი მწვანილით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. კალმარი
300   გრამი პაშტეტი
2   ცალი სტაფილო
2   ცალი ხახვი
2   ცალი კვერცხი
50   გრამი კარაქი
100   გრამი მაიონეზი
ლიმონი
დაფნის ფოთოლი
შავი წიწაკა
მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაასუფთავეთ კალმარის ზედაპირი და მოათავსეთ მდუღარე მარილიან წყალში. დაამატეთ ლიმონის ნაჭრები, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში და შემდეგ გააცივეთ.

2

დაჭერით ბოსტნეული წვრილ ჩხირებად, შეწვით ცხიმში და გააცივეთ. მოხარშეთ კვერცხი, დაჭერით წვრილად და შეურიეთ პაშტეტსა და ბოსტნეულს. კალმარი ამოავსეთ პაშტეტით და დაელოდეთ, როდის გაცივდება.

3

მიიტანეთ კერძი სუფრაზე რგოლებად დაჭრილი სახით. შეგიძლიათ, გააფორმოთ მაიონეზითა და მწვანილით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!
უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!
ავტორი:
პიკანტურად ჩაშუშული ქათამი კორეული სამზარეულოდან. ამ გემრიელად ქათმის კერძს დაკდორითანგს უწოდებენ.
პიკანტურად ჩაშუშული ქათამი კორეული სამზარეულოდან. ამ გემრიელად ქათმის კერძს დაკდორითანგს უწოდებენ.
ავტორი:
საოჯახო რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც მოხარშულ კვერცხს მეტად გემრელს გახდით ნივრისა და მაიონეზის სოუსით.
საოჯახო რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც მოხარშულ კვერცხს მეტად გემრელს გახდით ნივრისა და მაიონეზის სოუსით.
ავტორი:
ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.
ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.
ავტორი: