რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბისკვიტები შოტლანდიურად

კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

იხილეთ შოტლანდიური ბისკვიტების მომზადების წესი და გაითვალისწინეთ: თეთრი შაქარი ვერ ჩაანაცვლებს ყავისფერს და შოკოლადში ნახევრად ამოვლებული პეჩენიები გაცილებით უფრო გემრიელია!

რეცეპტის ინგრედიენტები
4 12   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
450   გრამი კარაქი
12   ჭიქა შოკოლადის ნატეხები*
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 165 C გრადუსამდე.

2

დაჭერით ოთახის ტემპერატურის კარაქი კუბიკებად და გათქვიფეთ ყავისფერ შაქართან ერთად. ჩაუმატეთ ფქვილის მასის მესამედი და კვლავ გათქვიფეთ მიქსერით.

3

სამუშაო ზედაპირზე მოაფრქვიეთ ცოტაოდენი ფქვილი და გადაიტანეთ ცომი. გადაზილეთ 5-ჯერ და საჭიროებისამებრ დაუმატეთ ცოტა ფქვილი ცომის რბილი მასის მისაღებად.

4

გააბრტყელეთ ცომი 1.2სმ სისქის ფენად და დაჭერით 8 ცალ დიდ ან 24 ცალ პატარა ოთხკუთხედად. პეჩენიები დაჩხვლიტეთ ჩანგლით, დაახლოებით 1-1სმ დაშორებებით.

5

აცხვეთ უცხიმო საცხობ ფირფიტაზე 20-25 წუთის განმავლობაში. სურვილისამებრ* გაადნეთ შოკოლადი და მოასხით ბისკვიტებს ზემოდან.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ავტორი:
ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.
ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.
ავტორი:
ეს შესანიშნავი საუზმე ძალიან მარტივად მოსამზადებელია სახლის პირობებში.
ეს შესანიშნავი საუზმე ძალიან მარტივად მოსამზადებელია სახლის პირობებში.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი სეზონური კერძის რეცეპტი სოკოს მოყვარულებისთვის!
მარტივი და გემრიელი სეზონური კერძის რეცეპტი სოკოს მოყვარულებისთვის!
ავტორი: