რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ალუჩის და ტყემლის სეზონის მოახლოების შემდეგ, გერმანიაში მყოფი ემიგრანტების ფეისბუქ ჯგუფში გაჩნდა პოსტები ალუჩის ყიდვის შესაძლებლობებთან დაკავშირებით. ამ დროს გამოჩნდა რაბაბას ტყემალიც. ვფიქრობ რა არის რაბაბა, ბრენდია? მაღაზიაა? რა არის? თურმე, ჭარხლის მსგავსი მცენარეა, რომლისგანაც ტყემალი შეიძლება მივიღოთ. რა თქმა უნდა, დაუყონებლივ გავიქეცი მაღაზიებში რაბაბას მოსაძებნად.
მოვხარშოთ რაბაბა, რომ დარბილდება გადმოვიღოთ და დავაბლენდეროთ. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ გახეხვაც სცადოთ. დავამატებთ დაჭყლეტილ ნიორს, ომბალოს, ქინძს, კამას და ტყემლის ძალიან მსგავს გემოს მივიღებთ. მართალია ზუსტად ტყემლის სიმძაფრე შეიძლება არ ჰქონდეს, მაგრამ ქართული სოუსის ნოსტალგიას ნამდვილად შეგიმსუბუქებთ.