რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პომიდვრის საწებელი

დიდი შრომა მოგვიწევს, მაგრამ შედეგი ადეკვატური იქნება.
დიდი შრომა მოგვიწევს, მაგრამ შედეგი ადეკვატური იქნება.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
10   კგ. პამიდორი
3   კგ. სტაფილო
1   კგ. ნიორი
2   კგ. ბულგარული წიწაკა
500   გრამი მწარე წიწაკა
გემოვნებით უცხო სუნელი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პამიდორი გავრეცხოთ, დავჭრათ 2-ად და დავყაროთ ნახვრეტებიან დიდ თასზე. გავაჩეროთ 2 სთ. რომ ზედმეტი სითხე ჩამოიწუროს.

2

სტაფილო, ნიორი, პამიდორი, გასუფთავებული ბულგარული წიწაკა და მწარე წიწაკა მოვათავსოთ ქვაბში და სტაფილოს მოხარშვამდე ვადუღოთ.

3

გაგრილების შემდეგ, მოხარშული ბოსტნეული ნაწილ-ნაწილ გადავიტანოთ ნახვრეტებიან თასზე და გავხეხოთ. გახეხილი მასა მეორედ გავხეხოთ რკინის მავთულიან წვრილ საცერში, რომ პამიდვრისა და წიწაკის მარცვლები მოცილდეს.

4

მიღებული მასა დავდგათ ცეცხლზე და განახევრებამდე ვხარშოთ.

5

ბოლოს დავაყაროთ მარილი და უცხო სუნელი გემოვნებით, გავაჩეროთ 5 წუთი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ცხელ-ცხელივე ჩავასხათ ბოთლებში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
ახალი ტყემლის მომზადება ძალიან მარტივია. მწვანე ალუჩის ან ტყემლის ძალიან გემრიელი საწებლის რეცეპტი.
ახალი ტყემლის მომზადება ძალიან მარტივია. მწვანე ალუჩის ან ტყემლის ძალიან გემრიელი საწებლის რეცეპტი.
ავტორი:
მშრალი აჯიკა ძალიან იოლი მოსამზადებელია ამ რეცეპტით.
მშრალი აჯიკა ძალიან იოლი მოსამზადებელია ამ რეცეპტით.
ავტორი:
ძალიან კარგი რეცეპტი გემრიელი კეტჩუპის მოსამზადებლად.
ძალიან კარგი რეცეპტი გემრიელი კეტჩუპის მოსამზადებლად.
ავტორი: