რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მეგრული აჯიკა

სანელებლებით გაჯერებული მეგრული ცხარე აჯიკის რეცეპტი.
სანელებლებით გაჯერებული მეგრული ცხარე აჯიკის რეცეპტი.

1:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

თუ გსურთ აჯიკა ძალიან ცხარე გამოვიდეს, მაშინ 700 გრ წითელი მწარე წიწაკა და 300 გრ ბულგარული წიწაკა შეურიეთ.

რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი წითელი მწარე წიწაკა
500   გრამი წითელი ბულგარული წიწაკა
200   გრამი ოხრახუში
150   გრამი ნიახურის ფოთლები
150   გრამი რეჰანი
400   გრამი ნიორი
3   ს/კ უცხო სუნელი
3   ს/კ ქინძის სუნელი
3   ს/კ ყვითელი ყვავილი
2   ს/კ კამის სუნელი
50   გრამი მარილი, ან გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წიწაკა და მწვანილები კარგად გარეცხეთ და ბოლომდე გააშრეთ.

2

მწარე წიწაკა და ბულგარული შუაზე გაჭერით და მოაშორეთ თესლი. გამოიყენეთ ხელთათმანები.

3

გაარჩიეთ ნიორი.

4

ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ წიწაკები, ნიორი, ოხრახუში, ნიახური და რეჰანი.

5

გადაიტანეთ დიდ თასში და დაუმატეთ სანელებლები და მარილი.

6

გატარებული ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ. აუცილებლად გამოიყენეთ ხელთათმანები.

7

მიირთვით ხორცთან ან სხვა კერძთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ძალიან კარგი რეცეპტი გემრიელი კეტჩუპის მოსამზადებლად.
ძალიან კარგი რეცეპტი გემრიელი კეტჩუპის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ახალი ტყემლის მომზადება ძალიან მარტივია. მწვანე ალუჩის ან ტყემლის ძალიან გემრიელი საწებლის რეცეპტი.
ახალი ტყემლის მომზადება ძალიან მარტივია. მწვანე ალუჩის ან ტყემლის ძალიან გემრიელი საწებლის რეცეპტი.
ავტორი:
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
მშრალი აჯიკა ძალიან იოლი მოსამზადებელია ამ რეცეპტით.
მშრალი აჯიკა ძალიან იოლი მოსამზადებელია ამ რეცეპტით.
ავტორი: