რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნიუ-იორკული ჩიზქეიქი

ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.
ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
250   გრამი “პეჩენია”
2   ს/კ (30 გრამი) დამდნარი კარაქი
900   გრამი მდნარი ნაღების ყველი/კრემ-ყველი
1 12   ჭიქა შაქარი
34   ჭიქა რძე
4   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა არაჟანი
1   ს/კ ვანილის ექსტრაქტი
14   ჭიქა ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე. მოაცხეთ ცხიმი 22.5სმ(დიამეტრი) ზომის მრგვალ ყალიბს.

2

დაფშხვენით ბისკვიტი/”პეჩენია” საშუალო ზომის თასში და შეურიეთ 2 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი ხის კოვზით. მოათავსეთ ეს ფხვიერი მასა ფორმის ზედაპირზე, თანაბრად გადაანაწილეთ და დატკეპნეთ ხელით.

3

დიდი ზომის თასში გათქვიფეთ ნაღების ყველი ჭიქანახევარ შაქართან ერთად. ჩაასხით რძე და კვლავ გათქვიფეთ. სათითაოდ ჩაუმატეთ კვერცხები და თან თქვიფეთ. ჩაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი, არაჟანი, ფქვილი და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. გადაიტანეთ მიღებული მასა ბისკვიტიან ფორმაში.

4

დადეთ ფორმა საცხობ ლანგარზე, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 1 საათის განმავლობაში. ამ დროის გასვლის შემდგომ გამორთეთ ღუმელი და დატოვეთ მასში ჩიზქეიქი 5-6 საათით ისე, რომღუმელის კარი ერთხელაც არ გამოაღოთ(ასე თქვენი ჩიზქეიქი არ დაიბზარება). ღუმელში გაცივების შემდეგ კი შედგით მაცივარში კარგად გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ამ მსუბუქი ნამცხვრის მომზადებით დიდად ასიამოვნებთ ოჯახის ყველა წევრსა თუ სტუმარს.
ამ მსუბუქი ნამცხვრის მომზადებით დიდად ასიამოვნებთ ოჯახის ყველა წევრსა თუ სტუმარს.
ავტორი:
გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!
გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!
ავტორი:
გიზიარებთ დიდებული დესერტის რეცეპტს, რომელიც ძალიან ბევრი ადამიანის საყვარელი ჩიზქეიქია მსოფლიოში.
გიზიარებთ დიდებული დესერტის რეცეპტს, რომელიც ძალიან ბევრი ადამიანის საყვარელი ჩიზქეიქია მსოფლიოში.
ავტორი:
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
ავტორი: